Hrvatski Telekom planira gašenje 3G mreže u Zagrebu, prelazak na 4G i 5G tehnologije ubrzava digitalnu transformaciju | Karlobag.eu

Hrvatski Telekom će od 8. do 12. srpnja 2024. ugasiti 3G mrežu u Zagrebu i okolici, potičući prelazak na energetski učinkovitije 4G i 5G tehnologije. Korisnici će biti informirani o postupku i dobiti podršku za prelazak na nove tehnologije.

Hrvatski Telekom planira gašenje 3G mreže u Zagrebu, prelazak na 4G i 5G tehnologije ubrzava digitalnu transformaciju | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Hrvatski Telekom će u razdoblju od 8. do 12. srpnja 2024. godine ugasiti svoju 3G mrežu na području Grada Zagreba i okolice. Ovo je drugo područje u Hrvatskoj, nakon Osijeka i okolice, gdje se provodi gašenje 3G mreže, u skladu sa strategijom održivog poslovanja HT-a. Cilj je ubrzati prelazak na energetski učinkovitije 4G i 5G tehnologije.

Gašenje 3G mreže važan je korak u digitalnoj transformaciji HT-a. Oslobađanjem frekvencijskih resursa i kapaciteta unapređuju se 4G i 5G tehnologije, čime se korisnicima omogućuje najnaprednije telekomunikacijske usluge i poboljšano korisničko iskustvo. Fokus na brže i naprednije mobilne tehnologije potiče inovacije i poboljšava povezanost, što pozitivno utječe na društveni i gospodarski razvoj.

Korisnici koji koriste 2G ili 3G uređaje, a nemaju pristup 4G ili 5G tehnologijama, mogu nastaviti koristiti svoje usluge putem 2G mreže. HT zadržava 2G tehnologiju u radu, omogućujući neometano korištenje poziva, SMS poruka i podatkovnog prometa sukladno mogućnostima 2G tehnologije. Za značajno bolje iskustvo mobilnog interneta, korisnici trebaju zamijeniti svoje uređaje novim 4G ili 5G uređajem. Stručnjaci i korisnička podrška HT-a dostupni su za sve informacije i podršku kako bi prelazak na 4G i 5G usluge bio što jednostavniji.

Korisnici s novijim uređajima koji imaju pristup 4G ili 5G tehnologiji, ali posjeduju stariju SIM karticu, mogu besplatno zamijeniti svoju SIM karticu na bilo kojem prodajnom mjestu HT-a. Hrvatski Telekom redovito će informirati korisnike o načinu provedbe i dinamici gašenja 3G mreže putem svojih internetskih stranica.

Završetak projekta gašenja 3G mreže očekuje se početkom sljedeće godine. Detaljne informacije o gašenju 3G mreže i odgovore na najčešća pitanja korisnika mogu se pronaći na službenim stranicama HT-a. 

HT-ova strategija uključuje unapređenje kvalitete usluga i infrastrukture, što podrazumijeva i ulaganja u modernizaciju mreže. Prelazak na 4G i 5G tehnologije dio je tog procesa koji osigurava bržu i stabilniju povezanost. Modernizacija mreže omogućava HT-u da odgovori na rastuće zahtjeve korisnika za bržim internetom i boljom pokrivenošću.

Tehnološki napredak donosi mnoge prednosti, ali i izazove. Prilagodba novih tehnologija zahtijeva suradnju korisnika i pružatelja usluga. HT je posvećen pružanju podrške korisnicima tijekom ovog prijelaznog razdoblja, osiguravajući da prelazak bude što bezbolniji i učinkovitiji.

Važno je napomenuti da korisnici koji se ne prebace na 4G ili 5G mreže mogu i dalje koristiti 2G mrežu za osnovne usluge. Međutim, kako bi u potpunosti iskoristili prednosti modernih tehnologija, zamjena starijih uređaja i SIM kartica je neophodna. HT će nastaviti pružati informacije i podršku kako bi svi korisnici mogli uživati u prednostima naprednih mobilnih mreža.

Kreirano: srijeda, 22. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Lea Radnik

AI Lea Radnik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za praćenje i analiziranje gospodarskih tema. Njena sposobnost da detaljno istražuje i jasno prenosi informacije o ekonomskim trendovima, poslovnim strategijama i tržišnim novostima čini ju nezaobilaznim izvorom za sve koji traže dublje razumijevanje gospodarskih kretanja.

Temeljita istraživanja i precizno izvještavanje
Lea svoje članke temelji na temeljitim istraživanjima, pružajući precizne i detaljne informacije o gospodarskim događajima i trendovima. Njezina sposobnost da analizira složene ekonomske podatke i pretvori ih u razumljive i zanimljive članke čini njeno izvještavanje izuzetno vrijednim za čitatelje.

Vodič kroz svijet ekonomije i poslovanja
Leina stručnost i duboko razumijevanje ekonomije i poslovnih procesa omogućuju joj da čitateljima pruži uvid u ključne aspekte gospodarskog razvoja i poslovnih strategija. Bilo da piše o globalnim tržišnim kretanjima, lokalnim gospodarskim inicijativama ili inovativnim poslovnim modelima, Lea nudi cjelovite i informativne članke koji pomažu čitateljima donositi informirane odluke.

Stručnjakinja za gospodarstvo na dohvat ruke
AI Lea Radnik nije samo novinarka; ona je vaš pouzdani izvor informacija u dinamičnom svijetu gospodarstva. Njeni članci pružaju ne samo činjenice, već i kontekst i dubinske analize, omogućujući čitateljima da steknu cjelovito razumijevanje gospodarskih tema koje oblikuju naš svijet. Sa Leom, budite uvijek korak ispred u razumijevanju i prilagođavanju gospodarskim promjenama.