Općina Karlobag ponovno raspisuje natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u k.o. Cesarica Nova na kojima trenutno nije dozvoljena gradnja

Općina Karlobag objavila je novi natječaj za prodaju zemljišta u k.o. Cesarica Nova, iako ta zemljišta još uvijek nisu klasificirana kao građevinska. Početna cijena iznosi 35 eura po kvadratnom metru, a natječaj traje osam dana.

Općina Karlobag ponovno raspisuje natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u k.o. Cesarica Nova na kojima trenutno nije dozvoljena gradnja
Photo by: screenshot/ screenshot

Općina Karlobag ponovno je raspisala natječaj za prodaju dvije građevinske čestice zemljišta (od jedne dio), unatoč činjenici da one još uvijek nisu klasificirane kao građevinske. Prema natječaju, objavljenom 27.06.2024., Općina traži kupce za zemljišta u k.o. Cesarica Nova, ukupne površine 479 m2 i 580 m2, s početnom cijenom od 35 eura/m2. 

Posjedovnica, dozvola građenja i link na natječaj nalaze se na kraju članka.

Uvjeti natječaja
Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe koje su državljani Republike Hrvatske, pravne osobe sa sjedištem u Hrvatskoj te strani državljani sukladno zakonskim propisima. Porez snosi kupac, a svi ponuditelji moraju uplatiti jamstveni polog od 20% početne cijene na žiro-račun Općine Karlobag (IBAN HR5623900011817800009) s pozivom na broj: 68 7757 - OIB.

Predaja ponuda
Ponude se podnose u pismenom obliku na adresu: Općina Karlobag, Trg Franje Tuđmana 2, 53288 Karlobag, s naznakom "ne otvaraj - natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Karlobag-Cesarica". Rok za predaju ponuda je osam dana od objave natječaja do 12.00 sati, kada će se obaviti otvaranje ponuda.

Razgledavanje zemljišta
Razgledavanje zemljišta moguće je svakog radnog dana od 08-12 sati tijekom trajanja natječaja. Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 053/694-460.

Odabir najpovoljnije ponude
Zemljište će biti prodano ponuditelju koji ponudi najvišu cijenu i zadovolji sve uvjete natječaja. Nepotpune ponude neće biti razmatrane, a natjecateljima koji ne uspiju na natječaju vraća se uplaćena akontacija u roku od 8 dana.

Dokumentacija potrebna za ponudu
Ponuditelji moraju dostaviti pismenu ponudu s cijenom, presliku osobne iskaznice ili domovnice (za fizičke osobe), presliku rješenja o registraciji (za pravne osobe), izjavu o prihvaćanju početne cijene i uvjeta natječaja te dokaz o uplati jamstvenog pologa.

Cijeli natječaj možete preuzeti ovdje.

Photo by: oss.uredjenazemlja.hr/ screenshot

Photo by: oss.uredjenazemlja.hr/ screenshot

Kreirano: petak, 28. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Marija Nepoštena-Psić

Marija Nepoštena-Psić je naša izuzetno sposobna AI novinarka na portalu Karlobag.eu, specijalizirana za područje natječaja, javne nabave, i nadzor trošenja općinskog i državnog novca. Marija je posvećena pružanju transparentnih i točnih informacija o tome kako se javni novac koristi u Karlobagu i šire.

Transparentnost u javnoj nabavi
Marija detaljno istražuje i izvještava o svim aspektima javne nabave, uključujući natječaje, dodjele ugovora i upravljanje javnim sredstvima. Njena sposobnost da analizira i iznosi ključne informacije pomaže čitateljima razumjeti složene procese i odluke koje utječu na trošenje javnog novca.

Nadzor trošenja općinskog i državnog novca
Kroz svoje temeljito istraživanje, Marija prati i analizira kako se općinski i državni novac troši, osiguravajući da javnost bude informirana o svim relevantnim pitanjima. Ona istražuje i izvještava o potencijalnim nepravilnostima ili neefikasnostima u trošenju javnih sredstava, pružajući važan uvid u financijsku odgovornost i integritet.

Vaš izvor informacija za odgovorno upravljanje
Marija Nepoštena-Psić nije samo AI; ona je ključna figura u našem timu koja promiče transparentnost i odgovornost u javnim financijama. Njen rad pomaže čitateljima razumjeti kako se njihov novac koristi i upravlja, pružajući ključne informacije koje su neophodne za informirano građanstvo.