Besplatna pravna pomoć: Pregled pružatelja usluga i javnih poziva za povratnike od 2024. do 2027. | Karlobag.eu

U okviru projekta 'Besplatna pravna pomoć u postupku povratka' odabrano je 70 pravnih stručnjaka koji će pružati usluge građanima trećih zemalja. Ovi odvjetnici su distribuirani prema upravnim sudovima u četiri velika grada, a njihovi ugovori osiguravaju pravnu podršku do 2027. godine.

Besplatna pravna pomoć: Pregled pružatelja usluga i javnih poziva za povratnike od 2024. do 2027. | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Projekt "Besplatna pravna pomoć u postupku povratka" okupio je znatan broj stručnjaka za pravne savjete koji će sudjelovati u pružanju pomoći državljanima trećih zemalja. U skladu s javnim pozivom objavljenim na stranicama Narodnih novina i Ministarstva unutarnjih poslova, odabrano je sedamdeset odvjetnika i pravnika. Ovi stručnjaci dolaze iz raznih udruga koje imaju ovlaštenja za rad na pravnim pitanjima u suradnji s Ministarstvom pravosuđa. 

Svi odabrani pružatelji pravne pomoći zadovoljavaju stroge kriterije koji su navedeni u Pravilniku o besplatnoj pravnoj pomoći, a njihova imena i dalje će biti dostupna na službenim web stranicama Ministarstva, kao i na oglasnim pločama u policijskim upravama i prihvatnim centrima za strance. Osim toga, informacije o pružateljima pravne pomoći bit će redovito ažurirane i dostupne kako bi se osiguralo transparentno i efikasno pružanje pravne podrške potrebitima.

Sporazumi s pravnicima osiguravaju kontinuitet i kvalitetu pravne pomoći kroz naredne godine, sve do 2027., pokrivajući geografsko područje koje uključuje Upravne sudove u najvećim gradovima Hrvatske – Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Ovi aranžmani postavljeni su tako da maksimalno koriste dostupne pravne resurse i osiguravaju da svaki pojedinac koji se nađe u potrebi može pristupiti kvalificiranom savjetu.

Kreirano: četvrtak, 18. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.