Turizam svijet

Azimut|Benetti grupa i D-Marin najavljuju početak izgradnje nove marine u Livornu, predviđeni završetak projekta do lipnja 2026. | Karlobag.eu

Azimut|Benetti grupa i D-Marin najavljuju ...

Azimut|Benetti grupa u suradnji s D-Marinom započinje izgradnju marine u Livornu, projekt vrijedan 15 milijuna eura. Očekuje se da će marina s 815 vezova postati jedna od najprestižnijih destinacija za jahtaše na Mediteranu. Projekt podrazumijeva i ekološke inovacije te će obogatiti lokalnu zajednicu i potaknuti gospodarstvo.

Turizam u školama: istraživanje utjecaja posjeta turista na obrazovanje i lokalne zajednice u razvojnim zemljama | Karlobag.eu

Turizam u školama: istraživanje utjecaja ...

Članak istražuje fenomen turizma u školama, uspoređujući ga s turizmom u sirotištima i "slum" turizmom. Kroz intervjue s učiteljima, radnicima u turizmu i nevladinim organizacijama te crteže učenika, analiziraju se etički problemi i utjecaj na obrazovanje.

Razvoj marinskih kapaciteta D-Marina u Liguriji | Karlobag.eu

Razvoj marinskih kapaciteta D-Marina u ...

D-Marin, vodeća mreža marina, širi svoje djelovanje otvaranjem dviju novih marina u Liguriji, čime dodatno jača svoju prisutnost u Italiji i Mediteranu.

Svjetska borba protiv pušenja se zahuktava | Karlobag.eu

Svjetska borba protiv pušenja se zahuktava | ...

Suočeni s globalnim izazovima zdravlja, zemlje širom svijeta donose strože zakone o pušenju. Francuska i Meksiko predvode ovaj trend, zabranjujući pušenje na plažama i u drugim javnim prostorima, uključujući hotele i parkove. Ove mjere naglašavaju rastuću globalnu zabrinutost za javno zdravlje i okoliš.

Ljeto u planinama – mir, priroda, pregršt aktivnosti i prilika za opuštanje

Ljeto u planinama – mir, priroda, pregršt ...

Otkrijte čari ljeta provedenog u planinama, gdje vas čeka mnoštvo aktivnosti i prelijepa priroda. Nassfeld i hotel Arena Franz Ferdinand nude nezaboravno iskustvo.

Digitalni nomadi: Utjecaj ili ekonomski poticaj?

Digitalni nomadi: Utjecaj ili ekonomski ...

Digitalni nomadi u Medellínu i drugim destinacijama pružaju ekonomski poticaj, ali mogu izazvati gentrifikaciju. Rast cijena nekretnina i iseljavanje domaćeg stanovništva izazivaju zabrinutost. Stručnjaci predlažu ulaganje u društveno utjecajno stanovanje kao moguće rješenje.