Hrvatska ostvaruje rekordne turističke rezultate u predsezoni i jača suradnju s nacionalnim sportskim savezima | Karlobag.eu

Hrvatska turistička zajednica bilježi impresivne rezultate u predsezoni s povećanjem dolazaka za 11% i noćenja za 9%. Na nedavnom sastanku Vijeća usvojene su nove mjere za promociju i razvoj turističke ponude, s posebnim fokusom na sport i manje razvijene regije.

Hrvatska ostvaruje rekordne turističke rezultate u predsezoni i jača suradnju s nacionalnim sportskim savezima | Karlobag.eu
Photo by: mint.gov.hr/ mint.gov.hr

Hrvatska i ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate u predsezoni, što dokazuju statistike: promet od dolazaka povećan je za 11 posto, dok je broj noćenja porastao za 9 posto. Ovi podaci pokazuju našu sve jaču poziciju kao destinacije koja privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Na današnjem sastanku Vijeća, donesene su nove odluke koje će dodatno pojačati naše marketinške aktivnosti i obogatiti turističku ponudu. Nastavljamo poticati integraciju sporta i turizma kroz partnerstva s vrhunskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima. Također, novim mjerama podrške projektima lokalnih turističkih zajednica fokusiramo se na kontinentalni turizam i manje razvijene turističke regije, čime se želi diversificirati i proširiti turistička ponuda po cijeloj Hrvatskoj. Svake godine za ove svrhe izdvajamo značajna financijska sredstva, a pozitivni učinci ovih investicija vidljivi su kroz impresivne turističke brojke. „Raduje me vidjeti konkretne rezultate našeg rada i uvjerena sam da će ovogodišnje inicijative pridonijeti još većem napretku u promociji Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije“, istaknula je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Kreirano: ponedjeljak, 13. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.