Otkrijte čaroliju Grada Otočec: jedinstveni hotel i restoran na rijeci Krki

Smješten na otočiću usred rijeke Krke, Grad Otočec nudi nezaboravno iskustvo s luksuznim smještajem i inovativnom gastronomijom. Posjetite ovaj povijesni dvorac i uživajte u proljetnom degustacijskom meniju pripremljenom od svježih lokalnih namirnica.

Otkrijte čaroliju Grada Otočec: jedinstveni hotel i restoran na rijeci Krki
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Na malenom otočiću usred rijeke Krke, hotel i restoran Grad Otočec nudi jedinstveno iskustvo. Povijesni zidovi dvorca, suvremeni luksuz i srednjovjekovni šarm stvaraju savršen spoj za nezaboravan boravak. Restoran je član prestižne udruge Chaîne des Rôtisseurs i nositelj Michelinove preporuke, a degustacijski meni, koji se mijenja s godišnjim dobima, sadrži sastojke iz organskog vrta pored dvorca.

Proljetni meni uključuje jela poput bistre juhe od kruške s korabicom, dimljenom rabarbarom i ciklom, tjestenine sa zrelom riccotom, crvenim kupusom i prokulicama te patke s mladim keljom, čičokom i medvjeđim lukom. Ljubitelji morskih i riječnih plodova mogu uživati u trlji s mladim špinatom i motrom ili riječnom raku s bijelim i zelenim šparogama. 

Namirnice dolaze iz vlastitog organskog vrta Grajski vrt, koji je stoljećima hranio plemiće. Vrt je proširen i prilagođen potrebama restorana, a o njemu brinu zaposlenici hotela i poneki gosti. 

Degustacijski meni od četiri slijeda košta 52 eura, dok meni od šest sljedova stoji 78 eura. Svako jelo prezentirano je kao umjetničko djelo, a pažljivo odabrana vina doprinose nezaboravnom iskustvu. Uz degustacijski meni, restoran nudi i à la carte jela poput pastrve, teletine, bifteka ili divljači, te izvrsne slastice i domaći sladoled.

Hotel Grad Otočec, član udruženja Relais & Châteaux, udaljen je 40 minuta vožnje od Zagreba i nudi 16 luksuzno opremljenih soba i suita. Njegova povijest obavijena je tajnom, a prvi put se spominje 1252. godine. Dvorac je tijekom stoljeća mijenjao izgled sve do 2008., kada je potpuno obnovljen i prenamijenjen u luksuzan hotel s pet zvjezdica. Arhitekti su koristili materijale iz okolice dvorca, uspješno kombinirajući izvorni izgled i moderne luksuzne značajke.

Poznate osobe često posjećuju ovaj hotel, tražeći privatnost i mir. Na zidovima hodnika vise slike poznatih gostiju, a osoblje rado priča o posjetiteljima poput Rogera Moorea, Piercea Brosnana, princa Alberta od Monaca, Richarda Burtona, posade broda Apollo 15, Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke, te pokojnog Matthewa Perryja.

Destinacija nudi i brojne rekreacijske aktivnosti. Nedaleko od dvorca nalazi se jedan od najljepših golf terena u Sloveniji. Gosti željni aktivnog odmora mogu istraživati okolicu biciklom ili šetati kroz dvorski park prepun autohtonih vrsta životinja, cvijeća i drveća. SPA u obližnjem Hotelu Šport nudi termalni bazen i saune za opuštanje.

Priča dvorca započela je prije nekoliko stoljeća, a kroz opsežnu restauraciju i očuvanje, dvorac je zadržao svoj veličanstveni sjaj. Danas, kao dio grupacije Terme Krka, Otočec nudi bijeg u prirodu i povijest.

Kreirano: utorak, 04. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.