Pripadnici 13. Hrvatskog kontingenta sudjelovali na natjecanju u gađanju jurišnom puškom u Poljskoj

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji sudjeluju u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj natjecali su se u gađanju jurišnom puškom na strelištu Zielona Training Area pored Białystoka. Poručnik Zvonimir Soldo osvojio je drugo mjesto s 94 pogođena kruga, dok su još trojica nagrađena brončanim medaljama.

Pripadnici 13. Hrvatskog kontingenta sudjelovali na natjecanju u gađanju jurišnom puškom u Poljskoj
Photo by: OSRH/ M. Trnokop/ morh.gov hr

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji sudjeluju u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP - enhanced Forward Presence) u Poljskoj, sudjelovali su krajem prošlog tjedna na natjecanju u gađanju jurišnom puškom pod nazivom “Military Marksmanship Badge shooting competition”. Natjecanje je održano na strelištu Zielona Training Area pored grada Białystok. Poručnik Zvonimir Soldo postigao je izvanredan rezultat osvojivši drugo mjesto s ukupno 94 pogođena kruga. Osim njega, još trojica pripadnika hrvatskog kontingenta nagrađena su brončanim medaljama.

Organizacija natjecanja
Natjecanje je organizirala 1. brigada teritorijalne obrane Republike Poljske (1. Podlaska Brygada Obrony Terytorialnej). Svi sudionici koji su postigli rezultat od 75 ili više krugova, dobili su brončane medalje kao priznanje za svoje vještine.

Uz natjecateljski duh i demonstraciju visoke razine preciznosti, ovo je natjecanje omogućilo pripadnicima različitih kontingenata da razmijene iskustva i dodatno unaprijede svoje sposobnosti.

Kreirano: ponedjeljak, 08. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.