Tečaj osnova pregovaranja za pripadnike oružanih snaga i sigurnosnih službi održan u središtu "Josip Briški" | Karlobag.eu

Od 18. do 22. ožujka u Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" održan je 22. tečaj osnova pregovaranja. Sudionici, među kojima su bili članovi oružanih snaga RH, Ministarstva pravosuđa i sigurnosnih snaga Kosova, usavršavali su komunikacijske i pregovaračke vještine.

Tečaj osnova pregovaranja za pripadnike oružanih snaga i sigurnosnih službi održan u središtu "Josip Briški" | Karlobag.eu
Photo by: SMVO/ morh.gov hr

Od 18. do 22. ožujka 2024., Središte za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" bilo je domaćin 22. izdanja Tečaja osnova pregovaranja. Ovom prilikom, sudjelovalo je devetnaest polaznika, među kojima su bili pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, djelatnici Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske te članovi Sigurnosnih snaga Republike Kosova.

Glavna svrha tečaja bila je uputiti polaznike u ključne principe i tehnike komunikacije i pregovaranja koje su neophodne za uspješno izvršavanje dužnosti u sklopu operacija potpore miru. Kroz interaktivne radionice i predavanja, polaznici su imali priliku razviti i usavršiti svoje komunikacijske i pregovaračke sposobnosti, koje su od izuzetne važnosti ne samo u profesionalnom nego i u privatnom kontekstu.

Među predavačima se istaknula doc. dr. sc. Ivana Glavina Jelaš s Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova, čija su predavanja omogućila polaznicima dublje razumijevanje teorije i prakse pregovaračkih vještina. Sadržaj tečaja posebno je bio usmjeren na stvaranje temelja za efikasno rješavanje konflikata, s naglaskom na operacijama koje promiču mir i stabilnost.

Učenje o pregovaračkim strategijama i tehnikama komunikacije pokazalo se iznimno korisnim, naglašavajući važnost ovih vještina u svakodnevnom životu i profesionalnom razvoju sudionika. Polaznici su kroz tečaj stekli vrijedne uvide koji će im pomoći u budućim zadacima, osobito u onima koji uključuju kompleksne izazove pregovaranja i komunikacije u međunarodnom okruženju.

Kreirano: nedjelja, 31. ožujka, 2024. sa morh.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.