Politika

Uskrsna čestitka predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića

Uskrsna čestitka predsjednika Republike ...

Uskrs kao temelj kršćanstva simbolizira pobjedu života i novi početak. Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, ističe važnost ljudskosti, mira, sigurnosti i tolerancije u današnjem brzo mijenjajućem svijetu. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi svim građanima Hrvatske i Hrvatima diljem svijeta.

Vlada podržava razvoj dentalnog laboratorija i ribarske luke te odgovara na aktualne političke teme | Karlobag.eu

Vlada podržava razvoj dentalnog laboratorija ...

Premijer Andrej Plenković istaknuo je značaj novootvorenog dentalnog laboratorija u Kastvu i proširene ribarske luke Santa Marina, naglašavajući ulaganja u zdravstvo i infrastrukturu. Uz to, odgovorio je na politička pitanja, ističući uspjehe vlade u integraciji u eurozonu i Schengenski prostor te pozvao na stabilnost i razvoj.

Razmatranje pravde u Hrvatskoj: Ponovno suđenje za ratni zločin protiv civila i političke implikacije | Karlobag.eu

Razmatranje pravde u Hrvatskoj: Ponovno ...

U novom poglavlju hrvatskog pravosuđa, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu i poništio prvostupanjsku presudu u slučaju ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Ovaj korak baca svjetlo na izazove s kojima se pravosudni sustav suočava, ističući potrebu za transparentnošću i pravednošću, osobito u kontekstu nadolazećih izbora.

Predsjednik Zoran Milanović naglasio važnost inovativnosti i tradicije u maslinarstvu na otvorenju Noćnjaka 2024 u Zadru | Karlobag.eu

Predsjednik Zoran Milanović naglasio važnost ...

Tijekom otvorenja 26. Međunarodne manifestacije maslinara i uljara Noćnjak 2024, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović istaknuo je ključnu ulogu samostalnog razvoja i značaja maslinovog ulja kao simbola kvalitete. Naglasio je kako Hrvatska može postići napredak oslanjajući se na vlastite ideje, vještine i tradiciju, bez potrebe za ovisnošću o europskim fondovima.

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio tvrtku Mardešić na Dugom Otoku, ističući važnost EU fondova | Karlobag.eu

Predsjednik Republike Zoran Milanović ...

Tijekom nedavnog posjeta Dugom Otoku, predsjednik Zoran Milanović obišao je tvrtku Mardešić, prepoznatu po dugoj tradiciji prerade plave ribe. Naglasak je stavljen na značajnu potporu koju tvrtka prima od Europske unije, promičući održivi razvoj i očuvanje lokalnih tradicija. Posjet je bio prilika da se istakne važnost EU fondova u poticanju gospodarskog razvoja te uloga tvrtke u zajednici.

Andrej Plenković i Ivan Turudić: Sukob europskih i hrvatskih pravosudnih interesa rezultira tenzijama unutar pravosudnog sustava Hrvatske | Karlobag.eu

Andrej Plenković i Ivan Turudić: Sukob ...

Sukobi na relaciji europskih i domaćih pravosudnih autoriteta, s posebnim osvrtom na uloge Andreja Plenkovića i Ivana Turudića, izazivaju duboke podjele unutar pravosudnog sustava Hrvatske. Ovaj članak istražuje kako političke ambicije i kontroverze oko izbora glavnog državnog odvjetnika utječu na pravdu i vladavinu prava.