Politika

Predsjednik Zoran Milanović posjetio Đuro Đaković grupu, ističe važnost suradnje s češkom korporacijom | Karlobag.eu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio Đuro ...

Tijekom posjete Đuro Đaković grupi, predsjednik Zoran Milanović naglasio je stratešku važnost suradnje s uglednom češkom korporacijom. Razgovaralo se o pojačanju hrvatske vojne opreme, posebno oklopnih vozila Bradley, koja su ključna za obranu.

SIGURAN POVRATAK - provedba efikasnog sustava vraćanja državljana trećih zemalja u Prihvatnom centru | Karlobag.eu

SIGURAN POVRATAK - provedba efikasnog sustava ...

Projekt "SIGURAN POVRATAK" usmjeren je na vraćanje državljana trećih zemalja iz Prihvatnog centra za strance uz financijsku potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Fonda za azil, migracije i integraciju. Ukupna vrijednost projekta je 400.000 €, od čega je 75% sredstava sufinancirano.

Vrhovni sud Republike Hrvatske poništava presudu: slučaj Hoda za život vraćen na ponovno suđenje | Karlobag.eu

Vrhovni sud Republike Hrvatske poništava ...

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku o poništenju presude Županijskog suda u Zagrebu u slučaju zabrane postavljanja zastava Hoda za život na javne jarbole. Presuda, koja je izazvala brojna mišljenja i rasprave, sada se vraća na ponovno razmatranje, otvarajući pitanja o pravima na javno izražavanje i diskriminaciji.

Predsjednik Milanović u Varaždinu raspravlja o razvoju grada i obilazi obnovljenu Gradsku vijećnicu | Karlobag.eu

Predsjednik Milanović u Varaždinu raspravlja ...

Tijekom posjeta Varaždinu 10. travnja 2024., predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je sastanak s gradskim čelnicima i obišao obnovljenu Gradsku vijećnicu. Razgovori su bili usmjereni na strategiju razvoja grada i daljnje projekte koji će pridonijeti napretku Varaždina.

Napredak i inovacije u Hrvatskoj: od ulaganja u obrazovanje i znanost do podrške nacionalnim manjinama i razvoja održivog turizma | Karlobag.eu

Napredak i inovacije u Hrvatskoj: od ulaganja ...

Premijer Andrej Plenković istaknuo je niz inicijativa i projekata koji oblikuju budućnost Hrvatske, uključujući ulaganje u obrazovanje, znanost, potporu nacionalnim manjinama, te razvoj održivog turizma. Od obnove objekata u Zagrebu do osnaživanja romske zajednice i promicanja održivih turističkih politika, ove aktivnosti predstavljaju temelj za napredak i inkluzivnost u hrvatskom društvu.

Predsjednik Zoran Milanović naglasio važnost mora u identitetu Hrvatske tijekom otvaranja centra u Milni na Braču | Karlobag.eu

Predsjednik Zoran Milanović naglasio važnost ...

U posjetu Milni na otoku Braču, predsjednik Zoran Milanović istaknuo je kako je hrvatski identitet neodvojiv od mora. Otvaranje Interpretacijskog centra maritimne povijesti prilika je da se osvijetli ribarska tradicija otoka i cijele Hrvatske. Milanović je također govorio o značaju samoinicijative i ponosa zajednice u iskorištavanju europskih fondova.