Politika

Predsjednik Milanović ističe važnost priznavanja uloge Hrvata u Bosni i Hercegovini i doprinos HVO-u | Karlobag.eu

Predsjednik Milanović ističe važnost ...

Govoreći na obljetnici osnutka Hrvatskog vijeća obrane, predsjednik Zoran Milanović istaknuo je doprinos HVO-a u obrani i izgradnji hrvatske države te potrebu za jačanjem prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Naglasio je ulogu hrvatskih snaga u Daytonskom sporazumu i pozvao na jedinstvo u zagovaranju pravednog tretmana.

HDZ-ova noć borilačkih vještina i političkih igara u Gospiću: Petry u akciji na parkingu, Smojver otpisan u Karlobagu | Karlobag.eu

HDZ-ova noć borilačkih vještina i političkih ...

U sjeni političkih igara i velebnog skupa HDZ-a, Ernest Petry i Boris Smojver zauzeli su vrlo različite uloge – jedan kao borac, drugi kao otpisani.

Kako male članice EU predviđaju geopolitičke napetosti i zašto bi Europa trebala slušati | Karlobag.eu

Kako male članice EU predviđaju geopolitičke ...

Dok se Europa suočava s izazovima na istočnim granicama, glasovi malih članica poput Litve dobivaju na značaju. Njihova povijesna iskustva i strateška predviđanja pružaju dragocjene uvide u trenutne geopolitičke napetosti. Ovaj članak istražuje zašto je presudno da EU usmjeri pažnju prema ovim glasovima i zajedno radi na jačanju europske sigurnosti.

Projekt Zagreb: inicijativa vrijedna 323 milijuna eura za modernizaciju vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu | Karlobag.eu

Projekt Zagreb: inicijativa vrijedna 323 ...

Grad Zagreb pokreće Projekt Zagreb, najveći gradski projekt do sada, usmjeren na poboljšanje vodovodne mreže i odvodnje. S vrijednošću od 323 milijuna eura, financiran iz EU fondova, projekt obuhvaća modernizaciju infrastrukture, izgradnju pročistača i smanjenje gubitaka vode.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjeti Gradecu povodom manifestacije Uskrsni običaji gradečkog kraja | Karlobag.eu

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ...

U ponedjeljak, Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na manifestaciji "Uskrsni običaji gradečkog kraja" u Gradecu. Manifestacija, poznata po paljenju uskrsnog krijesa, Vuzmice, okupila je zajednicu uz tradicionalne rukotvorine, učeničke radove i domaće delicije.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odaje počast Josipu Joviću, prvom poginulom branitelju Domovinskog rata na Plitvicama | Karlobag.eu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran ...

U sjećanje na Josipa Jovića, prvog hrvatskog branitelja poginulog u Domovinskom ratu, predsjednik Zoran Milanović i visoki vojni dužnosnici odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Plitvicama, obilježavajući tako 33. godišnjicu akcije Plitvice.