Politika

Ministar Božinović najavljuje unapređenje nadzora hrvatske granice s novim helikopterima i radarskim sustavima | Karlobag.eu

Ministar Božinović najavljuje unapređenje ...

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Davor Božinović, obišao je policijske službenike na granici te najavio daljnje jačanje sigurnosti granice novim helikopterima i radarskim sustavima. S naglaskom na multidisciplinarnom pristupu i suradnji na europskoj razini, cilj je osigurati efikasniju borbu protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata, uz poštivanje humanitarnih načela.

Predsjednik Milanović i premijer Plenković o ulasku BiH u EU: važnost za Hrvatsku i prava Hrvata | Karlobag.eu

Predsjednik Milanović i premijer Plenković o ...

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, i premijer Andrej Plenković nedavno su istaknuli ključne točke vezane za pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. Naglasak je stavljen na stratešku važnost ovog koraka za Hrvatsku te na potrebu zaštite prava Hrvata kao konstitutivnog naroda unutar BiH, u kontekstu europskih integracija i pregovora.

Premijer Plenković o obnovi, sankcioniranju nezakonitosti i političkom pozicioniranju žena uoči izbora | Karlobag.eu

Premijer Plenković o obnovi, sankcioniranju ...

U svjetlu nadolazećih izbora, premijer Andrej Plenković naglasio je napore vlade u obnovi Zagreba i Banovine te predanost sankcioniranju bilo kakvih nezakonitosti u trošenju sredstava. Pohvalio je postignuća u političkom pozicioniranju žena unutar HDZ-a, odbacujući suradnju s onima koji bi mogli dovesti u pitanje ratificirane konvencije.

Imenovanje Daniela Markića za vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e: Predsjednik Milanović i premijer Plenković u procesu prijenosa vlasti | Karlobag.eu

Imenovanje Daniela Markića za vršitelja ...

Predsjednik Zoran Milanović uputio je predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću, prijedlog za imenovanje Daniela Markića za vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije. U kontekstu predstojećeg raspada Sabora, ovaj potez odražava nužnost održavanja kontinuiteta i stabilnosti u ključnim sigurnosnim strukturama države.

Potpora zdravstvenom turizmu u Lipiku: ulaganje od 12,8 milijuna eura za obnovu toplica i razvoj novih sadržaja | Karlobag.eu

Potpora zdravstvenom turizmu u Lipiku: ...

Današnji događaj u Požegi obilježio je ključni korak u razvoju zdravstvenog turizma Lipika, s predstavljanjem projekta financiranog s 12,8 milijuna eura za rekonstrukciju zgrade Fontana u toplice s novim smještajnim jedinicama i proizvodima visoke dodane vrijednosti. Inicijativa je usmjerena na unapređenje turističke ponude i atraktivnosti Slavonije.

Predsjednik Milanović odao počast hrvatskim braniteljima Vukovara na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata | Karlobag.eu

Predsjednik Milanović odao počast hrvatskim ...

Obilježavajući Dan hrvatskih branitelja Vukovara, predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je ceremoniji počasti u Vukovaru, položivši vijenac i zapalivši svijeću za one koji su svoje živote dali u obrani domovine tijekom Domovinskog rata.