Kako su policijski službenici raskrinkali lanac krađa u Zagrebu i okolici tijekom jednogodišnje istrage | Karlobag.eu

Policijska istraga u Zagrebu i širem području rezultirala je razotkrivanjem trojice počinitelja odgovornih za seriju krađa. Korištenjem unajmljenih vozila, osumnjičeni su izvršili niz krađa, uključujući solarne panele i bačve piva, nanoseći štetu trgovačkim društvima.

Kako su policijski službenici raskrinkali lanac krađa u Zagrebu i okolici tijekom jednogodišnje istrage | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Policijski službenici iz Zagrebačke uprave uspješno su zaključili opsežno kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo identifikacijom i procesuiranjem trojice hrvatskih državljana (u dobi od 30, 36 i 44 godine) zbog sumnje da su počinili ukupno 14 kaznenih djela poznatih pod nazivom "Krađa" te dva dodatna djela kategorizirana kao "Teška krađa". Istraživanje se odnosilo na niz nezakonitih aktivnosti provedenih tijekom cijele godine, od početka ožujka prethodne godine pa sve do ranih dana ožujka tekuće godine, na širokom području koje uključuje Grad Zagreb, ali i mnoge druge gradove širom Hrvatske.

Glavni motiv iza ovih nelegalnih radnji bio je stjecanje financijske koristi na nepošten način, što je uključivalo prisvajanje tuđe pokretne imovine. Kako bi ostvarili svoje ciljeve, počinitelji su unajmili dva vozila: kombi i osobni automobil, koristeći ih kao ključna sredstva u izvršenju svojih namjera da trgovačkim društvima nanose materijalnu štetu.

U četrnaest zasebnih incidenata, ova skupina se usmjerila na skladišne prostore trgovačkih društava odakle su nezakonito uzimali različite predmete, uključujući solarne panele, plastične sanduke, prazne staklene boce, te bačve napunjene pivom. Nakon svakog takvog čina, brzo bi napustili mjesto događaja, ostavljajući iza sebe nedostatak tragova o svom identitetu ili mogućem smjeru bijega.

Osim toga, u dva navrata, korištenjem unajmljenog kombija, provalili su u trgovine i skladišta. Pri tome su koristili odgovarajući alat za presijecanje lokota na ogradama, čime su si omogućili pristup unutar objekata odakle su otuđivali sanduke s praznim bocama i aluminijske bačve, da bi se potom udaljili s mjesta zločina, ostavljajući malo ili nimalo dokaza koji bi ih mogli povezati s djelom.

Procjenjuje se da su njihove aktivnosti rezultirale materijalnom štetom u iznosu od približno 32.000 eura.

Po uspješnom završetku istrage, policijski službenici iz Svetog Ivana Zeline preuzeli su odgovornost za predaju osumnjičenih pritvorskom nadzorniku. Ujedno, pripremili su i dostavili detaljno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, koje će dalje postupati u skladu s pravilima i procedurama, osiguravajući pravedno suđenje za počinjene zločine.

Kreirano: subota, 09. ožujka, 2024. sa zagrebacka-policija.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.