Prometna nesreća u Zagrebu: Vozač pod utjecajem alkohola izazvao lančani sudar

U petak, 5. srpnja, 49-godišnji vozač pod utjecajem alkohola izazvao je lančani sudar na Aveniji Dubrovnik u Zagrebu. U nesreći su sudjelovala tri vozila, a jedan putnik je lakše ozlijeđen. Vozač je uhićen i izrečena mu je novčana kazna te zabrana upravljanja vozilom.

Prometna nesreća u Zagrebu: Vozač pod utjecajem alkohola izazvao lančani sudar
Photo by: Domagoj Skledar - ilustracija/ arhiva (vlastita)

U petak, 5. srpnja oko 21.20, 49-godišnji vozač pod utjecajem alkohola s koncentracijom od 2,60 g/kg, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka bez sigurnosnog pojasa. Vozio je lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Avenije Dubrovnik prema istoku. Dolaskom do kućnog broja 1 F Ulice Trnsko, zbog neprilagođene brzine, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio automobila kojim je upravljao 33-godišnjak. Ovaj automobil bio je zaustavljen na kolniku zbog kolone vozila ispred sebe.

Od siline udarca, vozilo 33-godišnjaka pomaknuto je naprijed te je udarilo u stražnji dio automobila čeških registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. I ovaj automobil bio je zaustavljen u koloni vozila.

Nakon sudara, automobil 49-godišnjaka nastavio je nekontrolirano kretanje prema sjeveroistoku i udario lijevim kotačima u rubni kamen. Vozilo je zatim sletjelo van kolnika te prednjim lijevim bočnim dijelom udarilo u betonsku ogradu tramvajskog stajališta.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik iz automobila kojim je upravljao 33-godišnjak. Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Nakon incidenta
49-godišnji vozač je uhićen i odveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.840 eura te zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Kreirano: ponedjeljak, 08. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.