Vozač pod utjecajem alkohola uzrokovao nesreću i pobjegao s mjesta događaja, policija ga uhitila uz pomoć svjedoka

U subotu navečer, 63-godišnji vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću u Zagrebu, a zatim pobjegao s mjesta događaja. Policija ga je ubrzo pronašla i privela zahvaljujući suradnji sa svjedokom nesreće. Vozaču je izrečena novčana kazna i zabrana upravljanja vozilom.

Vozač pod utjecajem alkohola uzrokovao nesreću i pobjegao s mjesta događaja, policija ga uhitila uz pomoć svjedoka
Photo by: Domagoj Skledar - ilustracija/ arhiva (vlastita)

U subotu, 6. srpnja 2024. oko 18.25 sati, 63-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (2,19 g/kg) i bez vozačke dozvole, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Vozio je spojnim kolnikom sjevernog dijela Jadranske avenije prema Ulici Vice Vukova, desnom trakom za skretanje desno prema zapadu. Dolaskom 20 metara zapadnije od raskrižja s kolnikom Ulice Vice Vukova, zaustavio se zbog crvenog svjetla na semaforu.

Nakon toga, vozač je krenuo unatrag bez prethodne provjere sigurnosti, ne vodeći računa o položaju i smjeru svojeg vozila niti o položaju zaustavljenih vozila ispred. Pri tom manevru stražnjim dijelom vozila udario je u prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak, koji se kretao ispred njega u istoj traci i smjeru.

U nesreći je nastala materijalna šteta.

Nakon nesreće, 63-godišnji vozač je napustio mjesto događaja bez popunjavanja Europskog izvješća o nesreći i razmjene osobnih podataka s drugim sudionikom.

Iste večeri, u suradnji s 52-godišnjim sudionikom nesreće, policijski službenici su uhitili 63-godišnjeg vozača. On je doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 2000 eura te zabrana upravljanja vozilom u trajanju od 4 mjeseca.

Kreirano: ponedjeljak, 08. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.