Vozači pod utjecajem alkohola u Zagrebu i Krapini izazvali prometne nesreće i uhićeni zbog prekršaja | Karlobag.eu

Dva vozača s visokim koncentracijama alkohola u krvi prouzročili su prometne nesreće u Zagrebu i Krapini. Obojica su kažnjeni novčano i zabranom upravljanja motornim vozilima. Ovi incidenti naglašavaju problem alkoholiziranosti vozača na hrvatskim cestama.

Vozači pod utjecajem alkohola u Zagrebu i Krapini izazvali prometne nesreće i uhićeni zbog prekršaja | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine u 23.45 sati, 41-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 3,43 g/kg u organizmu upravljao je osobnim automobilom sa zagrebačkim registarskim oznakama. Vozilo se kretalo Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrgovići, gdje su semafori radili ispravno, vozač nije prilagodio brzinu stanju ceste, što je rezultiralo prometnom nesrećom s materijalnom štetom. Nakon nesreće, vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 2.910 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na tri mjeseca.

U srijedu, 5. lipnja oko 15 sati, 27-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom s krapinskim registarskim oznakama kolnikom Jadranske avenije u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije temeljem rješenja Općinskog suda u Zlataru. Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao koncentraciju alkohola od 2,90 g/kg u organizmu. Tijekom vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a prilikom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike pogrdnim riječima. Zbog navedenih prekršaja, vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski prekršajni sud. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 4.930 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na šest mjeseci.

Dva zasebna incidenta vezana za vožnju pod utjecajem alkohola u razmaku od samo nekoliko dana ukazuju na ozbiljan problem alkoholiziranosti vozača na hrvatskim cestama. U oba slučaja, vozači su imali izrazito visoke koncentracije alkohola u krvi te su počinili dodatne prekršaje, kao što su nepoštivanje zaštitnih mjera i neprimjereno ponašanje prema službenim osobama.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.