Nabavka modernog ultrazvuka u ambulanti Karlobag unapređuje zdravstvenu skrb za starije mještane | Karlobag.eu

Ambulanta u Karlobagu dobila je novi ultrazvučni uređaj zahvaljujući zajedničkim naporima Ličko-senjske županije i Općine Karlobag. Ova investicija olakšat će preglede pacijentima, posebno starijim osobama, te omogućiti precizniju dijagnostiku na lokalnoj razini.

Nabavka modernog ultrazvuka u ambulanti Karlobag unapređuje zdravstvenu skrb za starije mještane | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, i načelnik Općine Karlobag, Boris Smojver, posjetili su danas ambulantu u Karlobagu povodom nabavke novog ultrazvučnog uređaja. Ovaj uređaj značajno će olakšati preglede pacijentima, s naglaskom na starije mještane općine. Nabavka ultrazvuka predstavlja važan korak u unapređenju zdravstvene skrbi u Karlobagu.

Investicija u novi ultrazvučni uređaj iznosila je 35 tisuća eura, a financirana je zajedničkim naporima Ličko-senjske županije i Općine Karlobag. Ličko-senjska županija pokrila je 85% troškova, dok je preostalih 15% osigurala Općina Karlobag iz svog proračuna. Osim toga, Općina Karlobag organizirat će edukaciju za korištenje ultrazvuka u Zagrebu kako bi medicinsko osoblje moglo efikasno koristiti novi uređaj.

Nabavka ovog ultrazvučnog uređaja donosi značajne promjene u lokalnoj zdravstvenoj skrbi. Pacijenti sada mogu obavljati dijagnostičke preglede u svom mjestu, čime se smanjuje potreba za putovanjem do udaljenih zdravstvenih centara. Ovo je posebno važno za starije osobe i one s otežanim pristupom prijevozu. Novi ultrazvuk ubrzat će proces dijagnostike i omogućiti preciznije rezultate, što je ključno za pravovremeno liječenje.

Načelnik Smojver naglasio je važnost ove investicije za zajednicu, ističući kako je unapređenje zdravstvene skrbi jedan od prioriteta Općine Karlobag. Župan Petry izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Općinom i zajedničkim naporima koji su omogućili realizaciju ovog projekta. Također je najavio daljnju potporu sličnim inicijativama koje doprinose poboljšanju kvalitete života građana.

Kreirano: ponedjeljak, 20. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.