Natječaj za izvođača radova na izgradnji tramvajske pruge u Zagrebu uz rekonstrukciju Sarajevske ulice | Karlobag.eu

Grad Zagreb objavio je natječaj za izgradnju tramvajske pruge koja će povezati Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom, uključujući četiri nova stajališta i okretište. Projekt predstavlja značajan korak u poboljšanju javnog prijevoza i urbanog razvoja grada.

Natječaj za izvođača radova na izgradnji tramvajske pruge u Zagrebu uz rekonstrukciju Sarajevske ulice | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Grad Zagreb raspisao je natječaj za izbor izvođača radova na projektu izgradnje i rekonstrukcije tramvajske pruge duž Sarajevske ulice, koji je objavljen na portalu Elektroničkog oglasnika javne nabave. Rok za predaju ponuda postavljen je do 7. lipnja 2024. godine.

Projekt uključuje izgradnju nove tramvajske pruge dugoj 2,25 km koja će se protezati od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora. Na toj će trasi biti izgrađena četiri nova tramvajska stajališta te okretište i objekt za potrebe ZET-a na južnom kraju kod Ranžirnog kolodvora. U planu je također postavljanje skretnica koje će omogućiti buduće proširenje mreže prema Vatikanskoj ulici.

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, istaknuo je značaj ovog projekta: „Ovim zahvatom Zagreb dobiva novi južni ulaz, a pruga će povezivati naselja istočnog Novog Zagreba s ostatkom grada. Riječ je o prvom proširenju tramvajske mreže u posljednja dva desetljeća i važnom koraku u realizaciji naših strateških ciljeva u prometnom sektoru.“

Izvođenje radova na tramvajskoj pruzi odvijat će se paralelno s rekonstrukcijom Sarajevske ulice, koja će obuhvatiti izgradnju dvije prometne trake i pješačko-biciklističke staze s obje strane ulice. Ako natječaj za izvođače prođe uspješno, početak radova očekuje se krajem ljeta, s trajanjem od približno 12 mjeseci. Procjena vrijednosti svih radova, uključujući komunalnu infrastrukturu i tramvajsku prugu, iznosi oko 25 milijuna eura.

Gradonačelnik je dodatno naglasio kontinuirane napore grada na poboljšanju javnog prijevoza, spomenuvši i rekonstrukciju tramvajskog okretišta Mihaljevac te izgradnju novog autobusnog terminala čije se dovršenje očekuje do kraja tekuće godine. „Naš cilj je stalno poboljšavanje kvalitete, sigurnosti i dostupnosti javnog prijevoza u Zagrebu“, rekao je Tomašević. Dodao je i da je u tijeku nabava 60 novih tramvaja, od kojih će prvi biti pušteni u promet već na proljeće sljedeće godine.

Kreirano: srijeda, 08. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.