U Karlobagu napokon pozitivna promjena u pristupu odvoza fekalija | Karlobag.eu

Zahvaljujući velikim dijelom i radu našeg portala Karlobag.eu, Crno vrilo d.o.o. je napokon pokrenulo postupak nabave novog vozila za odvoz fekalija, unaprjeđujući komunalne usluge za cijelu zajednicu.

U Karlobagu napokon pozitivna promjena u pristupu odvoza fekalija | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Nedavni uspjeh u iniciranju važne promjene u našoj lokalnoj zajednici primjer je kako snažna zajednička volja i predanost mogu dovesti do pozitivnih promjena. Karlobag.eu, s ponosom možemo reći, igrao je veliku ulogu u ovom procesu. Naši kontinuirani napori u izvještavanju i istraživanju problema u našoj općini doprinijeli su tome da Crno vrilo d.o.o. konačno pokrene postupak nabave novog vozila za odvoz fekalija. 

Javna nabava objavljena 30. studenog 2023. godine, nije samo odgovor na dugotrajne zahtjeve zajednice, već i pokazatelj snage medija u mobiliziranju javnog mišljenja i utjecaja na odluke donositelja odluka. Kroz svoje pisanje, Karlobag.eu uspio je osvijestiti problem i potaknuti javnu raspravu, što je dovelo do konkretne akcije.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 220.000 eura, a Karlobag.eu planira dodatno doprinijeti procesu kontaktirajući većinu tvrtki u Hrvatskoj i šire koje mogu zadovoljiti kriterije. Ovaj proaktivan pristup omogućit će općini pristup širokom spektru ponuda, osiguravajući da dobijemo najpovoljniju ponudu za našu zajednicu

Svjesni smo potencijalnih sukoba interesa i transparentnosti postupka, posebno s obzirom na popis gospodarskih subjekata u sukobu interesa:
•           Vegium d.o.o., Karlobag 
•           OPG Tomica Jurković, Karlobag 
•           Lika Media d.o.o., Karlobag 
•           HD7 Consulting d.o.o., Zagreb 
•           Benston Warehouse d.o.o., Zagreb 
•           Winder d.o.o., Sveta Nedjelja
Karlobag.eu će stoga pažljivo pratiti cijeli postupak, promičući fer i transparentan proces nabave.

Posebnu pažnju posvećujemo i specifikacijama vozila koje se traže u natječaju. Postoji opravdana sumnja da su specifikacije prilagođene određenom modelu, što bi moglo ograničiti konkurenciju i povećati troškove. Naš tim će detaljno analizirati sve aspekte tehničkih zahtjeva kako bismo osigurali da su oni u najboljem interesu općine i njenih građana.

Karlobag.eu, kao glas lokalne zajednice, nastavit će pratiti ovaj postupak s ciljem osiguranja najboljeg mogućeg ishoda za sve nas. Ovaj primjer pokazuje da zajednički napori, istrajnost i odgovorno izvještavanje mogu dovesti do stvarnih i značajnih promjena u našem društvu.


06-12-2023
IX . IZMJENE DOKUMENTACIJE O NABAVI
U 1. izmjenama Dokumentacije o nabavi u Prilogu 4. Tehničke karakteristike u točki 28. brisana je riječ ʺrabljenoʺ.

22-12-2023 10:15h
Zapisnik s otvaranja ponuda
Pristigle su dvije ponude, kako možete pogledati detaljnije provjerite ispod.
- Unicredit leasing Croatia d.o.o. => 206.950,00€ + PDV
- BKS-leasing Croatia =>198.599,20€ + PDV


*S obzirom na to da se i ovdje radi o našim sredstvima, odnosno novcu iz našeg novčanika, što nekima u našoj općini teško pada, nastavljamo s istraživanjima o poslovanju općine Karlobag, povezanim društvima, te svim tvrtkama i pojedincima koji surađuju s općinom. Za pristup originalnoj dokumentaciji natječaja dovoljno je biti registriran u sustavu e-građani.

Dokumenti natječaja dostupni su na sljedećem linku:
https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=8334027

Kreirano: petak, 01. prosinca, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.