Predsjednik Milanović potvrđuje podršku Hrvatske Albaniji za ulazak u Europsku uniju tijekom posjeta ministra Hasanija | Karlobag.eu

Tijekom službenog posjeta ministra za Europu i vanjske poslove Republike Albanije, Iglija Hasanija, Hrvatska je ponovno potvrdila podršku Albaniji u njezinim težnjama za članstvom u Europskoj uniji. Sastanak je održan u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske gdje su raspravljani bilateralni odnosi i situacija u jugoistočnoj Europi.

Predsjednik Milanović potvrđuje podršku Hrvatske Albaniji za ulazak u Europsku uniju tijekom posjeta ministra Hasanija | Karlobag.eu
Photo by: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek/ predsjednik.hr

Danas je u Uredu predsjednika Republike Hrvatske održan važan bilateralni sastanak. Predsjednik Zoran Milanović ugostio je Iglija Hasanija, ministra za Europu i vanjske poslove Republike Albanije, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. Tijekom sastanka naglašena je izvrsna suradnja između dviju zemalja te je predsjednik Milanović izrazio snažnu podršku Hrvatske Albaniji u njezinim nastojanjima da postane članica Europske unije. Predsjednik je istaknuo kako je proces pristupanja Albanije Europskoj uniji trebao biti bliže završetku, s obzirom na to da je Albanija već dugogodišnji član NATO-a.

Osim toga, razmatrana je i politička situacija u jugoistočnoj Europi, gdje je predsjednik Milanović potvrdio podršku Republike Hrvatske Kosovu u njegovim ambicijama za pridruživanje Vijeću Europe.

Na sastanku su, uz ministra Hasanija, sudjelovali i Riza Poda, albanski veleposlanik u Hrvatskoj, Donika Hoxha, šefica kabineta ministra vanjskih poslova Albanije, savjetnica ministra Albana Agastra, Arjana Toçila iz Odjela za regionalne i susjedne države te Alma Kasa, zamjenica albanskog veleposlanika u Hrvatskoj.

Iz hrvatske delegacije prisustvovali su Zlatko Kramarić, hrvatski veleposlanik u Albaniji, Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku, te Ivan Mutavdžić, tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku.

Kreirano: srijeda, 24. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.