Otvorene prijave za UN Tourism natječaj „Najbolja turistička sela“ | Karlobag.eu

Ministarstvo turizma i sporta poziva zainteresirane da se prijave za UN Tourism natječaj "Najbolja turistička sela" do 10. travnja 2024. Saznajte više o ovoj inicijativi i kako vaše selo može postati primjer održivog ruralnog turizma.

Otvorene prijave za UN Tourism natječaj „Najbolja turistička sela“ | Karlobag.eu
Photo by: Frans Ruiter/ unsplash.com

UN Tourism inicijativa "Najbolja turistička sela" poziva države članice da prijave svoje kandidate do 10. travnja 2024. putem mail adrese najbolja.turisticka.sela@mints.hr. Ova inicijativa promiče ruralni turizam kao pokretač održive promjene u društvenom, gospodarskom i ekološkom aspektu.

Priznanja koja se dodjeljuju u sklopu inicijative uključuju:

- Oznaka "Najbolje turističko selo": priznanje koje se dodjeljuje selima koja se ističu kao izvrsni primjeri destinacija ruralnog turizma, istovremeno posvećena održivosti u ekonomskoj, društvenoj i ekološkoj dimenziji.
- Program nadogradnje "Najbolja turistička sela": program podrške selima koja ne ispunjavaju sve kriterije za oznaku, pružajući im potrebnu podršku u rješavanju izazova na određenim područjima.

Trenutačno, Mreža najboljih turističkih sela okuplja 186 članova iz 55 zemalja diljem svijeta, uključujući 129 priznatih najboljih turističkih sela i 57 sela koja sudjeluju u Programu nadogradnje.

Povjerenstvo Ministarstva turizma i sporta će ocijeniti pristigle prijave i odabrati najbolje kandidate koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na ovom natječaju. Službena objava odabranih i nagrađenih sela uslijedit će tijekom međunarodnih UN Tourism događanja.

Podsjetimo da je prošle godine selo Slunj izabrano kao jedno od najboljih turističkih sela, konkurirajući između 260 prijava iz 60 zemalja širom svijeta.

Za sve detalje o natječaju, posjetite poveznicu: https://www.unwto.org/tourism-villages/en/

Kreirano: utorak, 06. veljače, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.