Promotivna kampanja Hrvatske turističke zajednice na Expedia platformi za jačanje globalne prepoznatljivosti | Karlobag.eu

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je ove godine inicijativu suradnje s Expedia Group, ciljajući tržišta Velike Britanije, Švedske i SAD-a, kako bi ojačala svoju poziciju na turističkoj karti svijeta. Suradnjom se teži potaknuti rezervacije i povećati broj noćenja, ističući Hrvatsku kao atraktivnu i sigurnu destinaciju za odmor.

Promotivna kampanja Hrvatske turističke zajednice na Expedia platformi za jačanje globalne prepoznatljivosti | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Hrvatska kontinuirano unapređuje svoje metode promocije u svijetu turizma, te u tom kontekstu, Hrvatska turistička zajednica usmjerila je svoje napore ka inicijativama na digitalnim platformama. Ove godine, realizirana je suradnja s platformom Expedia Group, koja predstavlja jednu od vodećih globalnih platformi za planiranje putovanja. Inicijalne aktivnosti kampanje fokusirane su na tržišta Velike Britanije i Švedske, s planom proširenja na američko tržište. Cilj je jačanje prepoznatljivosti Hrvatske kao destinacije u Europi i svijetu te povećanje broja turističkih posjeta kroz kvalitetnu promociju naše bogate turističke ponude.

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, naglasio je značaj suradnje s platformama poput Expedia Grupe. Staničić je istaknuo da je cilj suradnje ne samo potaknuti rezervacije za odmor u Hrvatskoj, već i promovirati Hrvatsku kao sigurnu i privlačnu destinaciju. Poseban fokus kampanje je na švedskom tržištu, zbog velikog interesa Šveđana za Hrvatsku, kao i na očuvanju statusa Hrvatske kao omiljene destinacije za britanske turiste, posebno u regiji Dalmacije. Plan je aktivnosti proširiti i na američko tržište krajem ožujka, uzimajući u obzir njegovu važnost za hrvatski turizam.

U sklopu kampanje na Expedia i Hotels platformama za britansko i švedsko tržište razvijene su destinacijske landing stranice. Cilj ovih stranica je detaljnije predstaviti Hrvatsku kroz privlačan sadržaj i autentične doživljaje, potičući korisnike na rezervacije putovanja prema našoj zemlji. Osim toga, kampanja uključuje oglašavanje s procijenjenim dosegnom od preko 10 milijuna impresija, što predstavlja značajan doprinos vidljivosti Hrvatske kao turističke destinacije.

Podaci sustava eVisitor pokazuju da je Hrvatska prošle godine s britanskog tržišta zabilježila preko 3,7 milijuna noćenja, s američkog tržišta više od 2 milijuna noćenja, te s tržišta Švedske oko 1,2 milijuna noćenja. U usporedbi s prethodnom godinom, zabilježen je rast broja noćenja s navedenih tržišta, a slični se pozitivni trendovi očekuju i u tekućoj godini.

Kreirano: srijeda, 20. ožujka, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.