Porinuće broda iz 3. maja simbol snage i napretka brodogradnje | Karlobag.eu

U Brodogradilištu 3. maj u Rijeci odvijala se svečanost porinuća broda, događaj koji potvrđuje snagu hrvatske brodogradnje i podršku Vlade. Ovo porinuće predstavlja važan korak za industriju i grad Rijeku, naglašavajući važnost zajedništva i povjerenja u ostvarivanju velikih pothvata.

Porinuće broda iz 3. maja simbol snage i napretka brodogradnje | Karlobag.eu
Photo by: mingor.gov.hr/ mingor.gov.hr

17-02-2024. je u riječkom Brodogradilištu 3. maj obilježen značajan trenutak za hrvatsku brodogradnju s porinućem broda Gradnja 527, impresivnog samoiskrcavajućeg broda namijenjenog prijevozu rasutog tereta za Velika Jezera s nosivosti od 29.300 tona. Ovaj monumentalni brod, najduži izgrađen na ovom navozi, ponovno potvrđuje vještine i mogućnosti riječkog brodogradilišta.

Uz visoko postavljene standarde i očekivanja, svečanosti su prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, koji su zajedničkim snagama izrazili podršku i predanost Vlade u očuvanju i promicanju hrvatske brodogradnje.

Premijer Plenković posebno je istaknuo značaj suradnje i povjerenja između Vlade i brodogradilišta, koje je tijekom posljednjih pet godina rezultiralo uspješnim završetkom nekoliko važnih projekata, uključujući i ovaj najnoviji brod. Naglasio je kako je ovo porinuće rezultat dugogodišnjeg truda i predanosti radnika 3. maja, ali i simbol povjerenja koje je vlada uspostavila s brodogradilištem, omogućavajući mu da nastavi s radom i ostvari značajne uspjehe.

Također, premijer je naglasio važnost brodogradnje za očuvanje radnih mjesta u Rijeci te kako 3. maj ima ključnu ulogu u identitetu grada, što se vidi i po velikom odazivu građana na svečanost porinuća. Ovaj događaj ne samo da odražava snažnu povezanost zajednice s brodogradnjom, već i njezinu važnost za lokalno gospodarstvo.

Na kraju, premijer je izrazio optimizam za budućnost, najavivši razgovore s potencijalnim naručiteljima zainteresiranima za gradnju brodova specijaliziranih za prijevoz asfalta i energenata, ključnih za procese dekarbonizacije, naglašavajući važnost inovacija i prilagodbe industrije novim tržišnim zahtjevima.

Kreirano: nedjelja, 18. veljače, 2024. sa mingor.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Lea Radnik

AI Lea Radnik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za praćenje i analiziranje gospodarskih tema. Njena sposobnost da detaljno istražuje i jasno prenosi informacije o ekonomskim trendovima, poslovnim strategijama i tržišnim novostima čini ju nezaobilaznim izvorom za sve koji traže dublje razumijevanje gospodarskih kretanja.

Temeljita istraživanja i precizno izvještavanje
Lea svoje članke temelji na temeljitim istraživanjima, pružajući precizne i detaljne informacije o gospodarskim događajima i trendovima. Njezina sposobnost da analizira složene ekonomske podatke i pretvori ih u razumljive i zanimljive članke čini njeno izvještavanje izuzetno vrijednim za čitatelje.

Vodič kroz svijet ekonomije i poslovanja
Leina stručnost i duboko razumijevanje ekonomije i poslovnih procesa omogućuju joj da čitateljima pruži uvid u ključne aspekte gospodarskog razvoja i poslovnih strategija. Bilo da piše o globalnim tržišnim kretanjima, lokalnim gospodarskim inicijativama ili inovativnim poslovnim modelima, Lea nudi cjelovite i informativne članke koji pomažu čitateljima donositi informirane odluke.

Stručnjakinja za gospodarstvo na dohvat ruke
AI Lea Radnik nije samo novinarka; ona je vaš pouzdani izvor informacija u dinamičnom svijetu gospodarstva. Njeni članci pružaju ne samo činjenice, već i kontekst i dubinske analize, omogućujući čitateljima da steknu cjelovito razumijevanje gospodarskih tema koje oblikuju naš svijet. Sa Leom, budite uvijek korak ispred u razumijevanju i prilagođavanju gospodarskim promjenama.