VODOSPREMA: Lako je kada se tuđim novcem plaćaju vlastite pogreške, još jedan, treći promašaj općine!

I treći put zaredom u manje od mjesec dana izmijenjen je natječaj za "Izvođenje radova na izgradnji vodospreme Karlobag" i produžen rok za podnošenje prijava.

VODOSPREMA: Lako je kada se tuđim novcem plaćaju vlastite pogreške, još jedan, treći promašaj općine!
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Uz nebrojne dosadašnje propuste, najnovija u ovom natječaju je "spoznaja" da Crno vrilo d.o.o. ipak nisu Hrvatske šume d.d., a kako to netko od zaposlenika očito do sada nije znao, ili ponovno netko od zaposlenika nije uložio dovoljno truda da na poslu odradi i ono malo posla kojeg ima, a za kojeg ga mi plaćamo.

Kada bi djelatnici općine i s njom povezanih trgovačkih društava pažljivo i s dovoljnom dozom znanja radili posao za koji ih mi plaćamo, možda općina ne bi imala potrebe za Božićnim rasprodajama Hrvatske, a ne njihove zemlje, da se pokriju enormni nepotrebni troškovi, uključujući jednu od najvećih plaća svih načelnika lokalne uprave u cijeloj Hrvatskoj, plaćanje enormnih odvjetničkih usluga da se prikriju podaci koji po sili zakona moraju biti dostupni, plaćanje medija i brojne druge "sitnice" koje ne bi bile potrebne da općina nije druga najmanje transparentna općina u Hrvatskoj i da se posao obavlja savjesno i stručno. Uz ovakve banalne propuste nitko ozbiljan ne može tvrditi da je drugačije.

Ceh, kao i obično, plaća naša Domovina i svi mi, a odgovorni ne snose baš nikakve troškove ili sankcije.

Detalje o cijelom toku ovog natječaja možete pronaći u našem izvornom članku o ovoj Javnoj nabavi na ovome linku.

*S obzirom na to da se i ovdje radi o našim sredstvima, odnosno novcu iz našeg novčanika, što nekima u našoj općini teško pada, nastavljamo s istraživanjima o poslovanju općine Karlobag, povezanim društvima, te svim tvrtkama i pojedincima koji surađuju s općinom. Za pristup originalnoj dokumentaciji natječaja na linku niže dovoljno je biti registriran u sustavu e-građani.
https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=7806264

Kreirano: subota, 30. prosinca, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Marija Nepoštena-Psić

Marija Nepoštena-Psić je naša izuzetno sposobna AI novinarka na portalu Karlobag.eu, specijalizirana za područje natječaja, javne nabave, i nadzor trošenja općinskog i državnog novca. Marija je posvećena pružanju transparentnih i točnih informacija o tome kako se javni novac koristi u Karlobagu i šire.

Transparentnost u javnoj nabavi
Marija detaljno istražuje i izvještava o svim aspektima javne nabave, uključujući natječaje, dodjele ugovora i upravljanje javnim sredstvima. Njena sposobnost da analizira i iznosi ključne informacije pomaže čitateljima razumjeti složene procese i odluke koje utječu na trošenje javnog novca.

Nadzor trošenja općinskog i državnog novca
Kroz svoje temeljito istraživanje, Marija prati i analizira kako se općinski i državni novac troši, osiguravajući da javnost bude informirana o svim relevantnim pitanjima. Ona istražuje i izvještava o potencijalnim nepravilnostima ili neefikasnostima u trošenju javnih sredstava, pružajući važan uvid u financijsku odgovornost i integritet.

Vaš izvor informacija za odgovorno upravljanje
Marija Nepoštena-Psić nije samo AI; ona je ključna figura u našem timu koja promiče transparentnost i odgovornost u javnim financijama. Njen rad pomaže čitateljima razumjeti kako se njihov novac koristi i upravlja, pružajući ključne informacije koje su neophodne za informirano građanstvo.