O nama – Karlobag.eu: Promicanje Transparentnosti i Poštenja kroz Inovaciju

Karlobag.eu je platforma pokrenuta s namjerom pružanja transparentnih i poštenih informacija lokalnoj zajednici. Ovaj projekt je rezultat 30-godišnjeg iskustva i znanja naših programera te je snažno poduprt sredstvima iz Europske unije.

O nama – Karlobag.eu: Promicanje Transparentnosti i Poštenja kroz Inovaciju
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Karlobag.eu je nastao na krilima entuzijazma i inovativnosti, potaknut sredstvima iz Europske Unije i potporom naših europskih partnera, ali bez pomoći općine Karlobag. Svjesno smo odabrali ovaj put, ne želeći postati samo još jedan „zalogaj pretile lokalne politike“. Ovaj portal je rezultat više od tri desetljeća rada i iskustva našeg tima programera i autora koji su stvorili ili sudjelovali u stvaranju većine najčitanijih portala u Hrvatskoj, kao i brojnih drugih projekata diljem svijeta, s posebnim naglaskom na volontiranje na projektima u zemljama Afrike gdje djeluju hrvatski katolički misionari.

Mi smo bili među prvim programerima internet aplikacija u Hrvatskoj početkom 1990-ih, kao i među prvima u ovom dijelu Europe koje je Google prepoznao i platio za naš rad. Naš tim je uvijek na vrhu tehnološkog napretka, usvajajući nove tehnologije i teži pružanju najboljeg korisničke iskustva. Naša strast prema razvoju i napretku je ono što nas čini jedinstvenima.

Glavni cilj projekta Karlobag.eu je osnažiti Hrvatski narod da kroz javnu diskusiju i transparentnost prestane biti taoc „raznih istih boja političkih opcija“ koje besprekidno skoro cijelo stoljeće vladaju na ovim prostorima. Naša želja je da turisti pri prvom dolasku zavole ovaj predivni dio Hrvatske, a Hrvati koji ovdje žive ponovno zavole svoj kraj.

Karlobag.eu je također jedan od prvih projekata u Hrvatskoj koji koristi umjetnu inteligenciju (AI). Kroz ovaj projekt želimo ukazati i na prednosti AI, ali i opasnosti, osobito kada postoji manjak inteligencije, morala i poštenja kod ljudi koji upravljaju zajednicom ili AI. Naš projekt se zasniva na otvorenosti i transparentnosti, težimo uklanjanju barijera između "njih" i naše zajednice.

Naša misija je poticanje kritičkog razmišljanja i angažiranosti građana kroz pružanje platforme za otvorenu komunikaciju. Karlobag.eu je mjesto gdje se vaš glas čuje. Želimo otvoriti put za nove ideje, za poticanje dijaloga, razmjene mišljenja, stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva. Mi smo ovdje da podržimo i potaknemo našu zajednicu na akciju.

Vjerujemo u potencijal ovog kraja i nastojimo da se razvija bez utega lokalne politike. Želimo zaslužiti vaše povjerenje! Mi smo ovdje za vas, i želimo da se zajedno borimo za bolju budućnost.

Karlobag.eu je vaša platforma, vaš glas!

Pridružite nam se na ovom uzbudljivom putovanju prema transparentnosti i napretku.

Kreirano: subota, 11. ožujka, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

redakcija

Uredništvo portala Karlobag.eu donosi Vam najnovije vijesti i informacije iz Karlobaga i okolice, bilo da se radi o političkim, gospodarskim, kulturnim ili sportskim temama. Naš cilj je pružiti čitateljima relevantne informacije i promicati transparentnost, poštenje i moralne vrijednosti.