Turizam Hrvatska

Izvan utabane staze: Kako "Doživi domaće. Istraži održivu Hrvatsku!" mijenja perspektivu o domaćem turizmu

Izvan utabane staze: Kako "Doživi domaće. ...

U doba kada održivost postaje imperativ, nova sezona kampanje "Doživi domaće. Istraži održivu Hrvatsku!" baca svjetlo na mjesta i prakse koje čine turizam prihvatljivijim za planetu i lokalnu zajednicu. Ovaj članak donosi dublji uvid u kako kampanja pridonosi tom globalnom trendu, istovremeno revitalizirajući manje poznate dijelove Hrvatske.

Putopis njemačkih novinara otkriva manje znane turističke destinacije

Putopis njemačkih novinara otkriva manje ...

Njemački novinari istražili su istočne hrvatske županije kako bi otkrili što regija nudi izvan uobičajene turističke ponude. Fokus je bio na kulturnim i gastronomskim doživljajima, s posebnim naglaskom na predsezonu i posezonu.

Otok Cres: riznica prirodnih ljepota i avantura

Otok Cres: riznica prirodnih ljepota i ...

Otok Cres osvaja posjetitelje svojom raznolikošću i bogatstvom prirodnih ljepota. Od kristalno čistog mora do bujnih šuma, otok nudi neiscrpne mogućnosti za istraživanje i uživanje. Bilo da ste ljubitelj prirode, povijesti ili sporta, Cres je destinacija koja će zadovoljiti sva vaša očekivanja.

PROFilm Days: rastući utjecaj filmske i TV industrije u Hrvatskoj i šire

PROFilm Days: rastući utjecaj filmske i TV ...

Peto izdanje PROFilm Days, stručnog simpozija o filmskoj i TV industriji, održava se 28. rujna u ADU. Simpozij okuplja stručnjake i donosi mnoge novitete u domeni filmske produkcije, scenaristike i televizije. Evo što možete očekivati od ovogodišnjeg izdanja.

Povezivanje poduzetničke edukacije i turizma: projekt Uplift kao motor promjena

Povezivanje poduzetničke edukacije i turizma: ...

Ljetna turistička sezona bliži se kraju, a statistike pokazuju rekordne brojke. Međutim, iza sjajnih brojeva skriva se potreba za strateškim razvojem. Projekt Uplift, inicirano od Mastercarda, nudi pristup edukaciji i alatima koji bi mogli biti ključni za daljnji održiv razvoj hrvatskog turizma.

Optimizacija putovanja: od tranzitnih lokacija do turističkih atrakcija

Optimizacija putovanja: od tranzitnih ...

U doba kada turizam doživljava novu renesansu, putnici često dolaze na tranzitne lokacije poput zračnih luka i željezničkih stanica. No kako od tamo stići do pravih turističkih dragulja uz minimalno planiranje i troškove? U ovom članku razmatramo strategije i savjete.

Inovacije i investicije u kampingu: Pogled iz Poreča na mogućnosti razvoja turizma

Inovacije i investicije u kampingu: Pogled iz ...

Investicije i inovacije ključne su za razvoj turizma, a Poreč s Istra Premium Camping Resortom postaje primjer kako to uspješno izvesti. Kako se novi trendovi i investicije mogu reflektirati na turizam u Hrvatskoj?

Virtualni prikaz Starogradskog polja: Povijesno iskustvo kroz modernu tehnologiju

Virtualni prikaz Starogradskog polja: ...

Otkrijte čari Starogradskog polja na otoku Hvaru kroz interaktivan virtualni prikaz. Posjetitelji mogu prošetati rekonstruiranim lokalitetom i doživjeti jedinstveno iskustvo s VR naočalama.

Valamarova kampanja „Easy as one, two, tree“: Posadit će više od 8,000 stabala

Valamarova kampanja „Easy as one, two, tree“: ...

Valamar je ostvario cilj donacijske kampanje za pošumljavanje dva mjeseca ranije od očekivanog, s planom sadnje preko 8,000 novih stabala ove godine.

Nacrt prijedloga zakona o turizmu objavljen na e-savjetovanju

Nacrt prijedloga zakona o turizmu objavljen ...

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, predstavila je Nacrt prijedloga zakona o turizmu koji ima za cilj unaprijediti održivi razvoj turizma na temelju podataka

HTZ i ove godine dijeli vodu turistima na naplatnim kućicama i trajektnim lukama

HTZ i ove godine dijeli vodu turistima na ...

Hrvatska turistička zajednica dijeli vodu turistima na ključnim lokacijama tijekom ljeta. Osiguravajući osvježenje i zahvalu gostima, promoviraju ljubaznost i simpatičan doček. Akciju provode s partnerom Jamnica, potičući domaću suradnju.

Prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su do kraja kolovoza!

Prijave za Godišnje hrvatske turističke ...

Poziv za prijavu na Godišnje hrvatske turističke nagrade koje nagrađuju iznimni doprinos kvaliteti turističke ponude u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 31. kolovoza 2023.

Britanski telegraph o atrakcijama otoka Cresa!

Britanski telegraph o atrakcijama otoka ...

Britanski novinar Tristan Rutherford istražuje čari otoka Cresa u opsežnoj reportaži. Otkrijte zašto je Cres idealna destinacija s bogatom turističkom ponudom po pristupačnim cijenama.

Lansiranje

Lansiranje 'Okusi Kvarnera': Kulinarska ...

Od 1. kolovoza do 30. studenoga 2023., Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera i Croatia Airlines organiziraju 'Okusi Kvarnera'. Putnici će uživati u autentičnim kvarnerskim jelima tijekom leta.

U zagrebačkom trgovačkom centru osvanula velika skulptura kita – poziva na recikliranje plastike te promovira čiste plaže i more

U zagrebačkom trgovačkom centru osvanula ...

Omiljeni shopping centar u Zagrebu pokrenuo je kampanju "Zaplovi u čistu ljetnu uživanciju" s ciljem podizanja svijesti o važnosti recikliranja i poticanja odgovornog ponašanja na plažama Jadrana, a tim je povodom postavljena i velika skulptura kita za recikliranje plastičnih boca

Valamar u 2022. uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak

Valamar u 2022. uložio 13 milijuna eura u ...

Valamar, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, uložila je 13 milijuna eura u održive inicijative u 2022. godini, s posebnim naglaskom na edukaciju zaposlenika, turističku infrastrukturu i zaštitu okoliša. Cilj je postići ugljičnu neutralnost do 2025. godine.

Slavni plesni pedagozi iz svijeta vodit će ljetne plesne radionice u Šibeniku

Slavni plesni pedagozi iz svijeta vodit će ...

Dođite u Šibenik i uživajte u vrhunskim plesnim radionicama na Šibenik Dance Festivalu! Sharon Vazanna, Beatrix Simkó, Eliana Stragapede i Borna Babić vode radionice za mlade plesače od 24. do 29. srpnja. Otkrijte svoju strast prema plesu i razvijte svoje plesne talente uz vrhunske pedagoge. Pridružite se Šibenik Dance Festivalu i budite dio inspirativnog svijeta plesne umjetnosti!

Srpanj na Cresu u znaku brojnih događanja

Srpanj na Cresu u znaku brojnih događanja

Za vikend vas na najveći hrvatski otok poziva Creska ovca, atraktivno događanje u Orlecu u sklopu kojeg nastupaju i poznati Gustafi. Tijekom srpnja se nastavljaju i Creska butega, besplatne vođene ture i Klapske večeri otoka Cresa, a započinju svjetski poznate Lubeničke glazbene večeri i Cres Summer Jazz Nights. Očekuje nas i Teatar na Pjaceti te Ljetni karneval.

Završio je Svjetski kamping festival: Domaćin Zaton Holiday Resort oduševio Međunarodnu kamping federaciju i strane goste

Završio je Svjetski kamping festival: Domaćin ...

Gosti su se tijekom boravka u Turisthotelovom kamping odmaralištu upoznali s prirodnim ljepotama destinacije, ali i izvrsnom uslugom i ponudom Resorta te cijele Zadarske županije

Hrvatski kampovi ostvaruju visoka očekivanja: Ulaganja u kvalitetu donose uspjeh cijelom sektoru

Hrvatski kampovi ostvaruju visoka očekivanja: ...

Hrvatski kamping sektor bilježi rast noćenja u ovoj sezoni, s porastom od 7% u odnosu na prošlu godinu. Investicije i kvaliteta smještaja čine Hrvatsku vodećom destinacijom za kampiranje u Europi.