Ministar turizma i sporta Tonči Glavina najavio raspodjelu 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa i 484.486 eura za obuku neplivača u 2024. godini

Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, donio je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja, te obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini. Ukupno će biti dodijeljeno 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa i 484.486 eura za 32 programa obuke neplivača.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina najavio raspodjelu 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa i 484.486 eura za obuku neplivača u 2024. godini
Photo by: Domagoj Skledar - ilustracija/ arhiva (vlastita)

Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, donio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini. Dodijeljeno je ukupno 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini, za koje je izdvojeno 484.486,34 eura za 32 programa.

Dosad najveći iznos sredstava
„Svake godine radimo novi iskorak u potpori programima lokalnog sporta, pa smo i ove godine osigurali dosad najveći iznos sredstava te ćemo s gotovo 4 milijuna eura sufinancirati rekordna 192 programa lokalnog te 32 programa obuke neplivača. Ovim programima osiguravamo uvjete te potičemo na bavljenje tjelesnom aktivnošću naše građane, a posebno djecu i mlade. Od 2016. godine sufinancirali smo gotovo 1000 projekata koje provode udruge u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta te više od 140 za provođenje programa „Hrvatska pliva“, koje smo financirali s 1,8 milijuna eura. Kroz sve te aktivnosti uključili smo u sport oko 430.000 naših građana, od čega 340.000 djece i mladih, a naučilo je plivati više od 35.000 polaznika programa. Ovo su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta s naglaskom na djecu i mlade te ćemo s takvom podrškom nastaviti i dalje“, izjavio je ministar Glavina.

Ciljevi programa
Cilj ovih programa je provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana.

Odluke o raspodjeli financijskih sredstava možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

Kreirano: ponedjeljak, 08. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.