Grad Zagreb unaprijedio vozni park Zavoda za hitnu medicinu s novim vozilima hitne pomoći i sanitetskog prijevoza u vrijednosti od 6,6 milijuna eura

Grad Zagreb je tijekom 2022. i 2023. godine značajno unaprijedio vozni park Zavoda za hitnu medicinu, nabavivši nova vozila hitne pomoći i sanitetskog prijevoza, čime je povećana kvaliteta hitne medicinske skrbi.

Grad Zagreb unaprijedio vozni park Zavoda za hitnu medicinu s novim vozilima hitne pomoći i sanitetskog prijevoza u vrijednosti od 6,6 milijuna eura
Photo by: zagreb.hr/ zagreb.hr

U posljednje dvije godine Grad Zagreb je unaprijedio vozni park Zavoda za hitnu medicinu, obnavljajući dvije trećine voznog parka. Tijekom 2022. godine nabavljeno je 42 vozila hitne medicinske pomoći, čija ukupna vrijednost prelazi 4,5 milijuna eura. U 2023. godini kupljeno je 19 vozila sanitetskog prijevoza, ukupne vrijednosti 2,1 milijun eura. Vozila sanitetskog prijevoza isporučena su Zavodu početkom svibnja, kada je isporučeno 10 vozila, dok je preostalih devet isporučeno tijekom lipnja.

"Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi. Nova i kvalitetnija vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u hitnim stanjima, kojih je u prosjeku oko 350 dnevno, a skraćuje se i vrijeme čekanja za povratak pacijenta iz ustanova", izjavili su iz Grada Zagreba.

U 2024. godini osigurana su proračunska sredstva za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, čime će se omogućiti prijevoz većeg broja pacijenata u isto vrijeme, smanjujući njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.

Unaprjeđenje standarda skrbi
„Ovakav pristup održavanju visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost osiguranju zdravlja i sigurnosti građana i cijele zajednice, na čemu ćemo nastaviti raditi kroz nova ulaganja“, zaključili su iz Grada Zagreba.

Kreirano: nedjelja, 07. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.