Otkrijte tajne Trsatskog kaštela na Noći tvrđava 2024. - proslava povijesti i kulture | Karlobag.eu

Pridružite se proslavi Noći tvrđava na Trsatskom kaštelu 10. svibnja. Uživajte u raznovrsnim aktivnostima kao što su srednjevjekovne mačevalačke demonstracije, radionice kaligrafije, streličarstvo i mnogo više. Iskoristite priliku za vođeni razgled i doživite povijesnu atmosferu ovog jedinstvenog događaja.

Otkrijte tajne Trsatskog kaštela na Noći tvrđava 2024. - proslava povijesti i kulture | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Trsatski kaštel sutra otvara svoja vrata za novu ediciju manifestacije Noć tvrđava. Posjetitelji će imati priliku upoznati povijest i kulturu ovog znamenitog mjesta te kroz posebno osmišljen program doživjeti sve što nudi. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Rijeke i Udruge za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti.

Zbog svoje izuzetnosti i bogate povijesti, Trsatski kaštel je prošle godine zaslužio prestižnu nagradu Zlatni pin, zahvaljujući pozitivnim ocjenama i recenzijama na Google Mapsu. Ovo priznanje potvrđuje njegov status kao jednog od deset najljepših dvoraca i palača u regiji.

Program Noći tvrđava 2024. započinje u 18:00 sati, a uključuje raznovrsne aktivnosti:

- Demonstracije srednjevjekovnih mačevalaca
- Streličarske vještine
- Kaligrafske radionice
- Učenje srednjevjekovnih plesova na interaktivnim radionicama
- Radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima

Za one koji žele detaljnije upoznati Trsatski kaštel, organizirani su vođeni razgledi u dva termina, u 17:00 i u 19:00 sati.

Dođite 10. svibnja i iskoristite priliku za jedinstveno iskustvo na Trsatskom kaštelu tijekom Noći tvrđava 2024.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete Trsatski kaštel i sudjeluju u bogatom kulturno-povijesnom programu koji obuhvaća autentične srednjevjekovne aktivnosti. Ova manifestacija nudi jedinstvenu priliku da se kroz zabavu i edukaciju približi bogata prošlost ovog mjesta.

Uz standardni program, posjetitelji mogu uživati u najljepšem pogledu na grad, istražujući kulturnu baštinu i povijesne zanimljivosti koje čuvaju zidovi Trsatskog kaštela. Uz vođene ture, koje pružaju detaljan uvid u povijest i arhitekturu, posjetitelji će moći doživjeti priče i legende koje odišu duhom prošlih vremena.

Trsatski kaštel kao mjesto susreta povijesti i kulture, nastavlja privlačiti posjetitelje svojom jedinstvenom ponudom. Ne propustite priliku za ovo jedinstveno iskustveno putovanje u povijest koje Trsatski kaštel nudi svake godine tijekom Noći tvrđava.

Dođite i budite dio povijesne noći koja oživljava srednjovjekovnu Rijeku u srcu Trsata.

Kreirano: četvrtak, 09. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.