Psihologija

Veza između tjelesne temperature i depresije otvara nova vrata liječenju | Karlobag.eu

Veza između tjelesne temperature i depresije ...

Istraživanje otkriva da osobe s depresijom imaju višu tjelesnu temperaturu. Ovo bi moglo značiti revolucionarne metode liječenja depresije temeljene na regulaciji temperature, što predstavlja potencijal za novi pristup u terapiji.

Dinamika Obrane u Adolescenciji: Razumijevanje Uloga i Promjena | Karlobag.eu

Dinamika Obrane u Adolescenciji: ...

Otkrijte kako se obrambena ponašanja mijenjaju među adolescentima i kako su povezana s društvenom dinamikom i percepcijom popularnosti. Istraživanje Sveučilišta u Cordobi donosi nove uvide.

Tajne srca: Razotkrivanje misterija romantične ljubavi | Karlobag.eu

Tajne srca: Razotkrivanje misterija ...

Istraživanje ljubavi dovodi do otkrića koje mijenja naše shvaćanje emocija. Ovaj članak istražuje kako se romantična ljubav razvija u mozgu i njezinu povijesnu važnost.

Ranjivosti u svijetu utjecajnih: Dvostruki mač digitalne vidljivosti | Karlobag.eu

Ranjivosti u svijetu utjecajnih: Dvostruki ...

Ovaj članak istražuje kako utjecajne osobe na društvenim mrežama upravljaju svojom ranjivošću i identitetom u borbi za vidljivost. Analizira se složen odnos između autentičnosti, ranjivosti i uspjeha u digitalnoj ekonomiji.

Moć Uvjeravanja: Kako Naš Mozak Reagira na Psihološke Efekte Nikotina | Karlobag.eu

Moć Uvjeravanja: Kako Naš Mozak Reagira na ...

Otkriće sa Sveučilišta Mount Sinai otkriva kako uvjerenja o nikotinu mogu utjecati na moždanu aktivnost. Studija pruža uvide u potencijal uvjerenja kao meta za liječenje ovisnosti i mentalnih poremećaja.

Psihološka sigurnost na radnom mjestu je ključ uspjeha | Karlobag.eu

Psihološka sigurnost na radnom mjestu je ...

Psihološka sigurnost na radnom mjestu je neophodna za stvaranje produktivnog i inovativnog okruženja. U ovom članku istražujemo kako organizacije mogu razviti i održavati sigurnost koja potiče otvorenu komunikaciju i suradnju.