Politika

Loš gospodar je uvijek bio dobar kmet: Partijsko prokletstvo Karlobaga

Loš gospodar je uvijek bio dobar kmet: ...

U Karlobagu je na posljednjim lokalnim izborima zabilježeno samo 653(652) ispravnih glasačkih listića, što pokazuje koliko je lako manipulirati političkom scenom. Trenutna vlast ne pokazuje interes za održivim razvojem, favorizirajući sezonske projekte i radna mjesta za svoje simpatizere. Nepostojanje projekata s dugoročnom vizijom i selektivna investicijska klima ograničavaju doseljavanje i cjelogodišnji razvoj.

Raskrinkavanje nepotizma: Obiteljsko poslovno stablo Karlobaga

Raskrinkavanje nepotizma: Obiteljsko poslovno ...

Istraživanje nepotizma u Karlobagu otkriva kako ovaj oblik korupcije utječe na gospodarstvo i društvo. Planirana izrada obiteljsko-poslovnog stabla mogla bi rasvijetliti složene rodbinske veze unutar općine.

Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik višestruko kažnjen zbog sukoba interesa i česti suradnik općine Karlobag?

Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik ...

Suradnik općine Karlobag, a načelnik općine Kalnik više puta je kažnjen zbog sukoba interesa. Često je osnivač tvrtki koje su veliki porezni dužnici. Osim toga, smatra se jednim od najbogatijih članova SDP-a. Već dugi niz godina, pouzdan je partner u većini građevinskih zahvata općine Karlobag.

Općinsko kockanje našim novcem "namještena" je igra u kojoj mještani Karlobaga nemaju šanse!

Općinsko kockanje našim novcem "namještena" ...

Kako piše Dnevnik.hr zgarište sirane čeka obnovu, novac je spreman, ali izvođača nema. Dok u razgovoru za Nova TV ovo ironično izjavljuje načelnik g. Smojver, mještani Karlobaga našoj redakciji iznose svoju zabrinutost: Je li općina zapravo "dječje igralište" za testiranje isplativosti projekata prije nego prijeđu u privatne ruke?

Analiza imovinskih kartica: Načelnik Karlobaga i neobično niske cijene nekretnina

Analiza imovinskih kartica: Načelnik ...

Načelnik općine Karlobag g. Boris Smojver u imovinskoj kartici prijavio je 23 nove nekretnine, a posebnu pažnju privlači kuća s okućnicom koju je naveo s cijenom od samo 30,58€ po kvadratnom metru. Izgleda da vrijednost nekretnina u ovoj općini nije ažurirana već nekoliko godina, unatoč trendovima rasta vrijednosti na nacionalnoj razini.

Karlobag među sramotnih 2,1% općina u Hrvatskoj po transparentnosti

Karlobag među sramotnih 2,1% općina u ...

Istraživanje Instituta za javne financije otkriva da Karlobag zaostaje u proračunskoj transparentnosti. Objavio je samo jedan proračunski dokument, dok pozivi za sankcije protiv nedosljednih jedinica postaju sve glasniji.

Novo ruho starog problema: Neuspjela inkluzivnost obnove plaže u Karlobagu

Novo ruho starog problema: Neuspjela ...

Karlobaška plaža, renovirana uz pompozanu medijsku pažnju, pokazuje zapravo nemaran odnos prema osobama s invaliditetom, najugroženijim i najnemoćnijim sugrađanima i gostima. Posveta pristupačnosti na plaži postaje tek lažna slika kada se pogledaju stvarni uvjeti.

Uznemireni čelnik općine Karlobag: Napadi na spomen imovinske kartice?

Uznemireni čelnik općine Karlobag: Napadi na ...

Nakon prvotnog upita o nepravilnostima u imovinskoj kartici odgovor općinskog načelnika g. Borisa Smojvera ostavio nas je zapanjenima. Umjesto pristojne komunikacije, susreli smo se s uvredama na osobnom nivou i zastrašujućim tonom.

Karlobag u fokusu: Neočekivane nelogičnosti u imovinskim karticama načelnika!

Karlobag u fokusu: Neočekivane nelogičnosti u ...

Načelnik Karlobaga se našao u središtu pažnje naše analize. Imovinske kartice otkrivaju niz nelogičnosti koje zahtijevaju dodatno objašnjenje. U nizu temeljitih članaka ćemo detaljno istražiti ove nejasnoće. Pridružite nam se dok rasvjetljavamo pitanje transparentnosti javne uprave u Karlobagu