Politika

Plenković zapanjen radom europskih tužitelja: Milanović oštro kritizira premijera | Karlobag.eu

Plenković zapanjen radom europskih tužitelja: ...

Predsjednik Milanović oštro kritizira premijera Plenkovića zbog njegovih reakcija na izjave europske tužiteljice te ističe važnost hrvatskog interesa u suočavanju s nadležnošću EPPO-a. Pročitajte detalje u nastavku.

Aktualnosti iz rada Vlade i kadrovske promjene | Karlobag.eu

Aktualnosti iz rada Vlade i kadrovske ...

U sklopu nedavne sjednice Vlade donesene su važne odluke o stajalištima za nadolazeće europske sastanke te kadrovske promjene u različitim sektorima. Detalji odluka i imenovanja odražavaju tekuće prilagodbe i strategije.

Uvođenje središnjeg registra stanovništva i porezne izmjene | Karlobag.eu

Uvođenje središnjeg registra stanovništva i ...

Ministar financija Marko Primorac najavio je uspostavu Središnjeg registra stanovništva za bolje upravljanje socijalnim davanjima i poreznim olakšicama te porezne izmjene za povećanje neto plaća radnika u Hrvatskoj.

Novi stadion u Maksimiru i izgradnja crkava u Zagrebu | Karlobag.eu

Novi stadion u Maksimiru i izgradnja crkava u ...

Rješavanjem dugotrajnog imovinsko-pravnog spora između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba, otvoreni su putovi za izgradnju novog stadiona u Maksimiru i deset crkava u Zagrebu, čime se unapređuje infrastruktura grada i zajednice.

Priopćenje Ureda predsjednika Republike o ključnoj političkoj ostavštini Andreja Plenkovića | Karlobag.eu

Priopćenje Ureda predsjednika Republike o ...

Andrej Plenković ostavio je dubok trag u hrvatskoj politici, ne samo kroz svoje odluke i djelovanje, već i kroz kontroverze koje prate njegovu vlast. Njegova era obilježena je optužbama za zaštitu korupcije, manipulaciju pravosuđem i političko trgovanje.

Viroexpo 2024 potiče gospodarski rast i razvoj Hrvatske | Karlobag.eu

Viroexpo 2024 potiče gospodarski rast i ...

Viroexpo 2024 u Virovitici okuplja 505 izlagača iz 10 zemalja, ističući gospodarski napredak Hrvatske kroz inovacije i međunarodnu suradnju. Premijer Plenković naglasio je važnost sajma za regionalni razvoj i integraciju u EU.