Politika

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja potpisali sporazum o suradnji u zaštiti tržišnog natjecanja | Karlobag.eu

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i ...

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić i predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Mirta Kapural potpisali su sporazum radi unaprjeđenja suradnje na području zaštite tržišnog natjecanja, s posebnim naglaskom na postupke javne nabave.

Europska unija jača kontrolu migracija: tri nove taktike za zadržavanje afričkih migranata | Karlobag.eu

Europska unija jača kontrolu migracija: tri ...

EU primjenjuje nove mjere za jačanje svojih granica i suzbijanje migracija iz Afrike. Uključuju pojačanu graničnu kontrolu, napade na humanitarne organizacije i prebacivanje azilantskih procesa na afričke zemlje. Ove taktike izazivaju zabrinutost zbog kršenja ljudskih prava i upitne učinkovitosti.

Mladi Europljani i njihovi glasovi na europskim izborima 2024 | Karlobag.eu

Mladi Europljani i njihovi glasovi na ...

Mladi ljudi diljem Europske unije pokazuju sve veći interes za politička i društvena pitanja, uključujući klimatske promjene, socijalnu pravdu i ljudska prava. Ovi izbori pružaju priliku da se čuje njihov glas i oblikuju buduće politike.

Prezentacija energetskih projekata u Gospiću: preko milijun eura za obnovu obiteljskih kuća | Karlobag.eu

Prezentacija energetskih projekata u Gospiću: ...

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i župan Ernest Petry predstavili su projekte energetske obnove u Gospiću, uključujući financijsku podršku za obnovu obiteljskih kuća vrijednu preko milijun eura.

HDZ okuplja građane u Gospiću uoči izbora za gradonačelnika i Europski parlament | Karlobag.eu

HDZ okuplja građane u Gospiću uoči izbora za ...

Uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika Gospića i izbora za Europski parlament, HDZ je organizirao druženje na Gradskoj tržnici u Gospiću, gdje su brojni građani podržali kandidate Josu Vrkljana i Kristinu Pršu.

Završni skup HDZ-a u Gospiću: velika podrška kandidatu za gradonačelnika Josi Vrkljanu i zamjenici Kristini Prši | Karlobag.eu

Završni skup HDZ-a u Gospiću: velika podrška ...

U atriju Kulturno-informativnog centra Gospića održan je završni skup HDZ-a povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika i izbora za Europski parlament. Kandidati Joso Vrkljan i Kristina Prša predstavili su svoj program i projekte za budućnost Gospića.