Promet

Nasukanje broda pod zastavom Tanzanije u luci Raša: posada sigurno evakuirana, nema onečišćenja | Karlobag.eu

Nasukanje broda pod zastavom Tanzanije u luci ...

U utorak, 16. travnja 2024., oko 19.30 sati došlo je do nasukanja broda pod zastavom Tanzanije u luci Raša. Incident je uključivao 15 članova posade egipatske nacionalnosti koji su evakuirani bez ozljeda. Unatoč snažnim vjetrovima i potencijalnoj opasnosti, onečišćenje mora nije zabilježeno.

Završena treća faza projekta rekonstrukcije i sanacije rapske luke, nova infrastruktura odgovor na klimatske promjene | Karlobag.eu

Završena treća faza projekta rekonstrukcije i ...

Na Rabu je završena treća faza projekta rekonstrukcije i sanacije obale, s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitetnijeg povezivanja otoka s kopnom. Projekt obuhvaća izgradnju novog gata i temelja te instalaciju opreme za opskrbu plovila, s ukupnom vrijednošću od gotovo 5 milijuna eura.

Planovi i ulaganja u modernizaciju željezničke infrastrukture Istre, pregled radova i izjave članova uprave HŽ-a | Karlobag.eu

Planovi i ulaganja u modernizaciju ...

Pregled infrastrukturnih radova Hrvatskih željeznica u Istri održan je u četvrtak, s naglaskom na obnovu i izgradnju pruga. Predstavnici uprave HŽ-a, uz potpredsjednika Vlade i ministra prometa, predstavili su ključne projekte i planove financiranja.

Prometna sigurnost tijekom vikenda u Ličko-senjskoj županiji: analiza događaja i preventivne mjere | Karlobag.eu

Prometna sigurnost tijekom vikenda u ...

Tijekom proteklog vikenda, Ličko-senjska županija svjedočila je seriji prometnih nesreća, s fokusom na preventivne mjere i sigurnost. Ukupno je zabilježeno šest nesreća, s lakšim ozljedama i materijalnom štetom. Policija je aktivno radila na promicanju sigurnosti, s posebnim nadzorom prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola.

PU Ličko-senjska poziva građane da predlože lokacije za nadzor brzine: Policija provodi pojačane kontrole u okviru ROADPOL aktivnosti | Karlobag.eu

PU Ličko-senjska poziva građane da predlože ...

Pozivamo građane da se aktivno uključe u nadolazeću akciju nadzora brzine predlaganjem lokacija. Akcija je usmjerena na smanjenje prometnih nesreća i provodit će se na području cijele Hrvatske i Europske unije. Vaši prijedlozi mogu pomoći u stvaranju sigurnijih prometnica.

Kako korištenje mobitela tijekom vožnje, čak i u načinu rada slobodnih ruku, utječe na sigurnost na cestama | Karlobag.eu

Kako korištenje mobitela tijekom vožnje, čak ...

Istraživanja pokazuju da skoro 60% vozača koristi mobilne uređaje dok voze, što predstavlja ozbiljnu sigurnosnu prijetnju. Unatoč percepciji sigurnosti zbog zakona i tehnologija poput Apple CarPlay i Android Auto, distrakcija tijekom vožnje ostaje visokorizična. Ovo pitanje je posebno važno tijekom Travnja, mjeseca svjesnosti o vožnji s ometanjem.