Svemir

Otkriće unutarnje geokemije ledenih patuljaka Eris i Makemake | Karlobag.eu

Otkriće unutarnje geokemije ledenih patuljaka ...

Znanstvenici su otkrili dokaze o hidrotermalnoj i metamorfnoj aktivnosti unutar Erisa i Makemakea, što ukazuje na moguću habitabilnost ovih ledenih patuljaka u Kuiperovom pojasu.

Crne rupe i formacija galaksija | Karlobag.eu

Crne rupe i formacija galaksija | Karlobag.eu

Istraživanje predvođeno Sveučilištem Johns Hopkins otkriva ulogu crnih rupa u formaciji galaksija. Analiza podataka teleskopa James Webb sugerira da su crne rupe ubrzale rađanje zvijezda, izazivajući preispitivanje dosadašnjih teorija.

Otkrića svemirskog teleskopa James Webb | Karlobag.eu

Otkrića svemirskog teleskopa James Webb | ...

Otkrivanje svemira nikada nije bilo fascinantnije. Teleskop James Webb donosi nam zapanjujuće slike spiralnih galaksija, otkrivajući detalje nikad viđene do sada. Od detaljnih spiralnih ruku do tajanstvenih jezgara galaksija, ovo su prizori koji mijenjaju naše razumijevanje svemira.

Napredne tehnologije u potrazi za vanzemaljskim životom | Karlobag.eu

Napredne tehnologije u potrazi za ...

Istraživanje atmosfera egzoplaneta s pomoću naprednih teleskopa moglo bi biti ključno u potrazi za izvanzemaljskim životom. Nove tehnike omogućuju precizniju analizu biosignala poput kisika i vode, približavajući nas odgovorima na neka od najuzbudljivijih pitanja u astronomiji.

Kisik i Izvanzemaljska Tehnologija: Razotkrivanje Tajni Svemira | Karlobag.eu

Kisik i Izvanzemaljska Tehnologija: ...

Otkrijte kako razine kisika utječu na razvoj tehnoloških civilizacija u svemiru. U novom istraživanju, astrofizičari Adam Frank i Amedeo Balbi istražuju kritičnu ulogu kisika u tehnološkom napretku i potrazi za vanzemaljskim životom.

Kulinarska Budućnost u Svemiru: Prehrana na Marsu i Dalje | Karlobag.eu

Kulinarska Budućnost u Svemiru: Prehrana na ...

Istraživanje optimalne prehrane za astronaute u svemirskim misijama ključ je za uspješna putovanja na Mars i dalje. Otkrijte kako inovacije u svemirskoj prehrani mijenjaju igru u održivosti i ukusnosti.