Gospodarstvo

Istra kao destinacija održivog turizma tijekom cijele godine | Karlobag.eu

Istra kao destinacija održivog turizma ...

Istra postavlja standarde u održivom turizmu privlačeći goste autentičnim iskustvima izvan glavne sezone. Suradnja lokalne zajednice i inovativni pristupi u promociji obogatili su turističku ponudu regije, čineći je atraktivnom tijekom cijele godine.

Valamar Riviera i obrazovne institucije unaprjeđuju poslovnu edukaciju u turizmu | Karlobag.eu

Valamar Riviera i obrazovne institucije ...

Valamar Riviera provodi program V-Executive, surađujući s pet obrazovnih institucija u Hrvatskoj, nudeći zaposlenicima sveobuhvatnu edukaciju za napredovanje u turizmu i ugostiteljstvu. Program obuhvaća najnovije trendove i stručna znanja, ističući Valamarovu posvećenost profesionalnom razvoju.

Sudjelovanje hrvatskog izaslanstva na sastancima EU u Belgiji | Karlobag.eu

Sudjelovanje hrvatskog izaslanstva na ...

Izaslanstvo Ministarstva financija, predvođeno ministrom Markom Primorcem, sudjeluje na sastancima Euroskupine i ECOFIN-a u Ghentu. Raspravljat će se o uniji tržišta kapitala, makroekonomskoj situaciji EU i budućnosti Europske investicijske banke.

Modernizacija energetskog sustava i LNG terminal Krk | Karlobag.eu

Modernizacija energetskog sustava i LNG ...

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan posjetio je Krk radi pregleda LNG terminala i projekta zamjene podmorskih kabela 110 kV. Projektima se cilja na jačanje energetske infrastrukture i podršku zelenoj tranziciji Hrvatske.

Ministarstvo financija uvodi novu aplikaciju za pregled isplata | Karlobag.eu

Ministarstvo financija uvodi novu aplikaciju ...

Ministarstvo financija lansiralo je aplikaciju za detaljan pregled isplata, omogućujući pretragu po različitim kriterijima uključujući proračunske i izvanproračunske korisnike. Inicijativa za transparentnost finansijskih transakcija dostupna je svim korisnicima.

Uvođenje novog informacijskog sustava za dokaze o carinskom statusu robe | Karlobag.eu

Uvođenje novog informacijskog sustava za ...

Od 1. ožujka 2024., poduzeća će imati pristup novom informacijskom sustavu PoUS preko EU Carinskog portala. Sustav omogućava digitalno upravljanje dokazima carinskog statusa robe, pojednostavljujući procese za gospodarske subjekte.