Novouređena plaža u naselju Ribarica: velika investicija za općinu Karlobag i lokalnu zajednicu, radovi financirani iz više izvora | Karlobag.eu

Ličko-senjski župan Ernest Petry posjetio je novouređenu plažu u Ribarici, značajnu investiciju za Karlobag. Radovi vrijedni 230 tisuća eura uključuju proširenje i uređenje obalnog pojasa te poboljšanje pristupačnosti. | Karlobag.eu

Novouređena plaža u naselju Ribarica: velika investicija za općinu Karlobag i lokalnu zajednicu, radovi financirani iz više izvora | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Ličko-senjski župan Ernest Petry jučer je posjetio novouređenu plažu u naselju Ribarica. Plaža, duga 90 metara, značajna je investicija za općinu Karlobag, mještane i turiste koji posjećuju to područje.

Investicija ukupne vrijednosti 230 tisuća eura financirana je iz više izvora: Ministarstvo mora i prometa osiguralo je 150 tisuća eura, Ličko-senjska županija doprinijela je sa 60 tisuća eura, dok je Općina Karlobag pokrila preostali iznos iz vlastitog proračuna. Radovi su uključivali proširenje i uređenje obalnog pojasa, postavljanje nove infrastrukture te poboljšanje pristupačnosti za sve posjetitelje.

Unatoč estetskom poboljšanju, neki mještani smatraju da ovakvi projekti uništavaju autentičnost Hrvatske obale. Načelnik općine Karlobag, Boris Smojver, našao se na meti kritika zbog navodnog pogodovanja pojedincima iz vrha lokalne vlasti. Kritičari tvrde da su takvi projekti rezultat korupcije i osobne koristi lokalnih moćnika, što dovodi do devastacije prirodnih ljepota Karlobaga i okolice.

Osim uređenja plaže, Općina Karlobag provodi i druge investicije kako bi se pripremila za turističku sezonu. Planovi uključuju obnovu javnih površina, poboljšanje komunalne infrastrukture te razvoj dodatnih turističkih sadržaja koji će privući više posjetitelja.

Župan Petry izrazio je zadovoljstvo napretkom radova i naglasio važnost ovakvih investicija za razvoj lokalne zajednice i jačanje turističke ponude. Načelnik Smojver zahvalio je svim uključenim stranama na suradnji i podršci, te istaknuo kako su ovakvi projekti ključni za dugoročni razvoj Karlobaga i okolnih naselja.

Obilazak plaže završio je zajedničkim fotografiranjem i kratkim druženjem s mještanima, koji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom plaže.

Kreirano: utorak, 21. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.