Događanja Karlobag

Poziv za sudce porotnike u Općini Karlobag: kako se prijaviti i koji su uvjeti | Karlobag.eu

Poziv za sudce porotnike u Općini Karlobag: ...

Općina Karlobag otvorila je poziv za prijave sudaca porotnika za rad s mladima i na Županijskom sudu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 18. travnja 2024., uz ispunjavanje određenih uvjeta kao što su hrvatsko državljanstvo i punoljetnost. Kandidati ne smiju biti članovi političkih stranaka niti obavljati odvjetničku ili javnobilježničku službu.

Otvorenje poštanskog ureda u Ličkom Osiku nakon desetljeća čekanja: korak prema boljem životu stanovnika | Karlobag.eu

Otvorenje poštanskog ureda u Ličkom Osiku ...

Nakon više od desetljeća, Lički Osik ponovno ima poštanski ured. Ovaj važan događaj okupio je župana Ernesta Petryja i predstavnike Hrvatske pošte, čime je završeno razdoblje teškoća za stanovnike koji su bili primorani putovati u Gospić za osnovne poštanske usluge. Očekuje se da će novi ured značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete života u zajednici.

Važnost osnivanja i djelovanja Stožera civilne zaštite u Općini Karlobag: ključne odluke i imenovanja za sigurnost zajednice | Karlobag.eu

Važnost osnivanja i djelovanja Stožera ...

Nakon temeljitog razmatranja zakonskih okvira i potreba zajednice, Općina Karlobag donijela je odluku o osnivanju Stožera civilne zaštite. Svrha je uspostaviti efikasan sustav za upravljanje izvanrednim situacijama i katastrofama, omogućujući brzu i koordiniranu reakciju. Odluka obuhvaća imenovanje ključnih članova, definiranje njihovih uloga i odgovornosti te načina rada stožera, sve s ciljem zaštite i sigurnosti građana Karlobaga.

Izgradnja novog veteranskog centra u Senju kao znak priznanja i potpore hrvatskim braniteljima | Karlobag.eu

Izgradnja novog veteranskog centra u Senju ...

Potpisivanje ugovora o izgradnji veteranskog centra u Senju, vrijednog 19 milijuna eura, označava važan korak prema priznanju i potpori hrvatskim braniteljima. Projekt obuhvaća revitalizaciju Kaštela „Ožegovićianum“ i stvaranje novih radnih mjesta.

Sigurno sudjelovanje učenika u prometu kroz nacionalni program Poštujte naše znakove | Karlobag.eu

Sigurno sudjelovanje učenika u prometu kroz ...

Nacionalni program "Poštujte naše znakove" usmjeren je na obrazovanje mladih o sigurnosti u prometu. Kroz radionice i predstave, učenici početnih razreda uče o važnosti prometnih znakova i pravila ponašanja na cestama.

(FOTO): HGSS u akciji na tornju crkve Svetog Karla

(FOTO): HGSS u akciji na tornju crkve Svetog ...

HGSS Gospić postavio rasvjetu na toranj crkve Svetog Karla u Karlobagu, pogledajte njihove fotografije.