Kandidati HDZ-a predstavili program za razvoj Gospića i okolice, naglasili važnost ulaganja u infrastrukturu i turizam | Karlobag.eu

U prostorijama Pastoralnog doma u Brušanima održan je predizborni skup kandidata HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića. Predstavljen je program razvoja infrastrukture i turizma.

Kandidati HDZ-a predstavili program za razvoj Gospića i okolice, naglasili važnost ulaganja u infrastrukturu i turizam | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

U prostorijama Pastoralnog doma u Brušanima, održan je predizborni skup kandidata HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića. Na skupu su se okupili mještani Brušana, Trnovca i Rizvanuše, pokazujući veliku podršku kandidatima.

Prije početka skupa, kandidati Joso Vrkljan i Kristina Prša zapalili su svijeće kod Spomenika Velebitskim junacima u Rizvanuši. Istovremeno, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, Ernest Petry, odao je počast kod spomen ploče Velebitskom ustanku u Brušanima. Ova simbolična gesta pokazuje njihovo poštovanje prema povijesti i tradiciji lokalne zajednice.

Zamjenica predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Brušane, Ivana Miškulin, zahvalila je svim prisutnima na dolasku i pozvala ih da 9. lipnja izađu na izbore kako bi Grad Gospić dobio gradonačelnika kakvog zaslužuje. Naglasila je važnost sudjelovanja građana u demokratskim procesima i potrebu za promjenama u vođenju grada.

Kristina Prša, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, predstavila je svoj rad u Gradskoj upravi. Istaknula je uspješno vođenje gradskih projekata u svim fazama, od planiranja do provedbe, s posebnim naglaskom na europske projekte. Pojasnila je ciljeve koje planira ostvariti zajedno s Vrkljanom u idućih 10 mjeseci, uključujući unapređenje infrastrukture, poboljšanje komunalnih usluga i poticanje gospodarskog razvoja.

Joso Vrkljan, kandidat za gradonačelnika, naglasio je važnost održavanja lokalnih cesta i budućih investicija u cestogradnju na području grada Gospića. Također, istaknuo je potrebu provođenja izbora za Mjesne odbore, planiranih za početak iduće godine. Vrkljan je pozvao prisutne da 9. lipnja podrže kandidate HDZ-a, kako na lokalnim izborima, tako i na izborima za Europski parlament predvođenima Andrejem Plenkovićem. 

Ernest Petry, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, govorio je o trenutnim i budućim ulaganjima u Brušane i okolicu. Posebno je naglasio stabilizaciju naponskih prilika u distribuciji električne energije, što se očekuje završiti tijekom ljeta. Također, planirana su ulaganja u razvoj turističke destinacije, uključujući biciklističke staze i ponovno otvaranje Hotela "Velebno" na Baškim Oštarijama, s ciljem povezivanja turističkih lokacija poput Plitvičkih jezera, Smiljana, Gospića, Brušana, Baških Oštarija i Karlobaga.

Predstavljeni programi kandidata obuhvaćaju različite aspekte razvoja grada. Kristina Prša je posebno naglasila projekte koji će unaprijediti svakodnevni život građana, kao što su modernizacija javne rasvjete, poboljšanje vodovodne mreže te izgradnja novih dječjih igrališta. Također je istaknula potrebu za većim ulaganjem u obrazovanje i zdravstvo, s ciljem osiguravanja kvalitetnih usluga za sve stanovnike.

Joso Vrkljan je dodatno pojasnio planove za gospodarski razvoj, uključujući poticanje lokalnih poduzetnika i privlačenje novih investicija. Planovi obuhvaćaju i razvoj poljoprivrede kroz subvencije i podršku lokalnim poljoprivrednicima, što bi doprinijelo održivom razvoju i povećanju proizvodnje. Istaknuo je važnost suradnje s regionalnim i državnim vlastima u ostvarivanju tih ciljeva.

U sklopu svojih izlaganja, kandidati su također naglasili važnost transparentnosti i odgovornosti u vođenju grada. Planiraju redovito izvještavati građane o napretku projekata i uključivati ih u proces donošenja odluka kroz javne rasprave i konzultacije. Cilj im je stvoriti otvorenu i participativnu lokalnu upravu koja će raditi u interesu svih građana.

Na kraju skupa, kandidati su izrazili zahvalnost prisutnima na podršci i povjerenju. Pozvali su sve građane da izađu na izbore 9. lipnja i svojim glasom doprinesu promjenama koje će unaprijediti kvalitetu života u Gradu Gospiću. Naglasili su kako je svaki glas važan i kako zajedničkim snagama mogu ostvariti pozitivne promjene.

Kreirano: srijeda, 05. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.