Završni skup HDZ-a u Gospiću: velika podrška kandidatu za gradonačelnika Josi Vrkljanu i zamjenici Kristini Prši | Karlobag.eu

U atriju Kulturno-informativnog centra Gospića održan je završni skup HDZ-a povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika i izbora za Europski parlament. Kandidati Joso Vrkljan i Kristina Prša predstavili su svoj program i projekte za budućnost Gospića.

Završni skup HDZ-a u Gospiću: velika podrška kandidatu za gradonačelnika Josi Vrkljanu i zamjenici Kristini Prši | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

U atriju gospićkog Kulturno-informativnog centra sinoć je održan završni skup Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika Gospića i izbora za Europski parlament koji se održavaju 9. lipnja. Na skupu su se okupili mještani Gospića i okolnih naselja kako bi čuli program i viziju svojih kandidata.

Kristina Prša, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, koja tu funkciju obnaša posljednjih sedam godina, naglasila je da je predstojeći mandat kratak, ali pun mogućnosti. "Deset mjeseci je malo vremena, no s odgovarajućim znanjem i iskustvom, moguće je nastaviti s provođenjem započetih projekata i pokrenuti nove inicijative," izjavila je Prša. Dodala je kako je odlučna u svojoj namjeri predano raditi. "Uvijek sam govorila da ću predano raditi, a od toga ne odstupam ni danas. Naš program je jasan, precizan i provediv." Prša je izdvojila nekoliko ključnih projekata za budući mandat, uključujući izgradnju dječjeg vrtića, uređenje stadiona i atletske staze na Balinovcu te izgradnju zgrada po modelu POS-a u cilju stambenog zbrinjavanja mladih.

Joso Vrkljan, kandidat za gradonačelnika, zahvalio je svojoj obitelji i svima koji ga prate u kampanji te je pozvao građane da njemu i njegovoj zamjenici daju podršku. "Pozivam vas da u nedjelju izaberete nas, jer naš program nudi učinkovitu i djelotvornu gradsku upravu. Radit ćemo na tome da Gospić, s prigradskim naseljima, postane uređena urbana sredina koja pruža sve uvjete za dobar život," rekao je Vrkljan. Naglasio je svoju posvećenost infrastrukturnim projektima te podršku mladima i poljoprivrednicima. "Jedina misao vodilja moje kandidature je bila ljubav prema Gospiću, koju ću, uz stručnost i iskustvo, pretvoriti u brzi i učinkoviti razvoj našeg grada," dodao je Vrkljan.

Podršku kandidatima HDZ-a za mjesto gradonačelnika Gospića na sinoćnjem skupu dao je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan ličko-senjski Ernest Petry. „Čast mi je da vas danas ovdje mogu pozdraviti kao župan i predsjednik ŽO HDZ-a, ali prvenstveno kao dečko iz grada, koji je živio u ovome gradu, koji živi za ovaj grad i koji će ostati živjeti u ovome gradu,“ rekao je Petry. Zahvalio je na povjerenju glasačima koji su ga izabrali u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 17. travnja, kada je HDZ na području grada Gospića osvojio povjerenje od 58% stanovnika. "Izabran sam u Hrvatski sabor, ali kako sam i obećao, ostajem živjeti u Gospiću, u Ličko-senjskoj županiji, a svoj sam mandat prepustio drugom kandidatu - gospodinu Ivanu Dabi iz Novalje," izjavio je Petry. Kazao je kako su vrata Ličko-senjske županije ponovno otvorena prema Vladi RH i resornim ministarstvima koja su njegovi prethodnici zatvorili, što je u datom trenutku dovelo do smanjenja investicija u Ličko-senjsku županiju. U prilog tome govori i jučerašnji posjet ministra Butkovića kada su dogovoreni dodatni milijuni eura za gradsku cestovnu infrastrukturu. „Isto tako, u zadnjih 5-6 mjeseci su nažalost zatvorena vrata Grada Gospića jer Grad nema gradonačelnika, a gradski Proračun ne postoji. Moramo što prije privesti kraju ove izbore da imamo suradnika u Gradu Gospiću kako bi zajedno mogli aplicirati projekte i raditi na dobrobit grada i cjelokupne zajednice te da Gospić s čitavim okolnim područjem zasja jednim novim sjajem,“ rekao je Petry, nabrojivši desetke investicija koje su u tijeku realizacije na području grada Gospića i okolnih naselja.

Skup je završen nastupom benda Trio Marinero, što je dodatno pojačalo atmosferu zajedništva i optimizma.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.