Vojska

Predsjednik Milanović na obilježavanju 22. obljetnice zapovjedništva za potporu: važnost ročne vojske u društvu i nedostatak profesionalnih vojnika

Predsjednik Milanović na obilježavanju 22. ...

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, sudjelovao je na svečanom obilježavanju 22. obljetnice zapovjedništva za potporu u vojarni "1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia", naglašavajući važnost ročne vojske i ukazujući na nedostatak profesionalnih vojnika.

Ministar Anušić u Saboru: Povećan interes mladih za vojnim pozivom i izgradnja obalnih ophodnih brodova u Hrvatskoj ratnoj mornarici

Ministar Anušić u Saboru: Povećan interes ...

Ministar obrane Ivan Anušić je u Saboru iznio podatke o povećanju interesa mladih za vojnim pozivom te najavio završetak izgradnje drugog obalnog ophodnog broda do kraja godine.

Ministarstvo obrane RH raspisalo natječaj za prijam 200 vojnika i mornara te do 20 dočasnika u djelatnu vojnu službu s početkom 1. srpnja 2024.

Ministarstvo obrane RH raspisalo natječaj za ...

Ministarstvo obrane RH objavilo je natječaj za prijam 200 vojnika i mornara te do 20 dočasnika u djelatnu vojnu službu s početkom 1. srpnja 2024. Prijave su otvorene do 22. lipnja 2024.

Pripadnici 13. HRVCON-a proveli pripremno gađanje iz osobnog naoružanja u Poljskoj

Pripadnici 13. HRVCON-a proveli pripremno ...

Pripadnici 13. HRVCON-a sudjelovali su u pripremnom gađanju iz osobnog naoružanja na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Poljskoj, gdje su uz hrvatske vojnike sudjelovali i pripadnici oružanih snaga SAD-a i Rumunjske.

Sastanak zamjenika ministra obrane Kosova i zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta o suradnji u vojnoj izobrazbi

Sastanak zamjenika ministra obrane Kosova i ...

Zamjenik ministra obrane Kosova Shemsi Syla i general-bojnik Blaž Beretin održali su radni sastanak na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" kako bi razgovarali o dosadašnjoj suradnji i mogućnostima njenog proširenja.

Sedmi pohod za Hrvatske branitelje na Velebitu okupio preko stotinu pripadnika oružanih snaga RH i prikupio sredstva za dječju bolnicu Srebrnjak | Karlobag.eu

Sedmi pohod za Hrvatske branitelje na ...

Sedmi pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu održan je 8. lipnja 2024. godine. Okupljeno je preko stotinu pripadnika oružanih snaga RH. Pohod je imao i humanitarni karakter, prikupljena su sredstva za dječju bolnicu Srebrnjak u Zagrebu.