Vojska

Polaznici Visoke dočasničke škole u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga: uvid u operacije i počast braniteljima | Karlobag.eu

Polaznici Visoke dočasničke škole u posjetu ...

Dvadeset i drugi naraštaj Visoke dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran" posjetio je Zapovjedništvo specijalnih snaga, gdje su se upoznali s ključnim operativnim postupcima i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Posjet je obuhvatio prezentacije, ceremonije i edukativna predavanja.

Tečaj o naučenim lekcijama za časnike Oružanih snaga RH održan u Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" | Karlobag.eu

Tečaj o naučenim lekcijama za časnike ...

Od 8. do 12. travnja 2024. u Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" održan je tečaj o naučenim lekcijama za časnike Oružanih snaga RH. Tijekom pet dana, 18 polaznika prošlo je kroz teorijsku i praktičnu obuku, usmjerenu na unaprjeđenje sustava naučenih lekcija unutar vojnih struktura.

Hrvatski vojnici osvojili četvrto mjesto na međunarodnom vojnom natjecanju "Rifle Challenge" na Kosovu | Karlobag.eu

Hrvatski vojnici osvojili četvrto mjesto na ...

Hrvatska vojska sudjelovala je na "Rifle Challenge" natjecanju na Kosovu 12. travnja 2024. Tim sastavljen od četiri člana postigao je četvrto mjesto, ističući se u preciznosti, koncentraciji i izdržljivosti. Natjecanje je bilo prilika za jačanje suradnje i zajedništva među sudionicima iz različitih zemalja.

Tajnosti i poslovne prilike globalne industrije oružja na londonskom sajmu DSEI | Karlobag.eu

Tajnosti i poslovne prilike globalne ...

Međunarodni sajam obrane i sigurnosti (DSEI) u Londonu svake dvije godine privlači ključne igrače iz svjetske industrije oružja. Ovaj događaj, koji se odvija u ogromnom izložbenom prostoru ExCeL, izložba je najnovijih vojnih tehnologija i globalnih saveza, s posebnim fokusom na povezanost između velikih multinacionalnih korporacija i vojnih operacija.

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao branitelje Domovinskog rata s visokim vojnim činovima i odlikovanjima | Karlobag.eu

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao ...

Na svečanosti održanoj u Uredu predsjednika, Zoran Milanović dodijelio je odlikovanja i počasne činove hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Ceremonija je obilježila priznanje zasluga brojnim herojima koji su svojim djelovanjem doprinijeli slobodi i samostalnosti Republike Hrvatske.

Zapovjedništvo za potporu dominira na prvenstvu Oružanih snaga RH u krosu održanom u Gospiću | Karlobag.eu

Zapovjedništvo za potporu dominira na ...

Na prvenstvu Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu, koje se održalo od 3. do 4. travnja 2024. godine u vojarni "9. gardijske brigade 'Vukovi'" u Gospiću, Zapovjedništvo za potporu osvojilo je prva mjesta u muškoj i treća u ženskoj ekipnoj kategoriji. Satnica Danijela Vrhovski i desetnik Nikola Špoljar bili su najbrži u apsolutnoj konkurenciji.