Kratke vijesti

Novi sanitetski vozni park za Nastavni zavod za hitnu medicinu u Zagrebu | Karlobag.eu

Novi sanitetski vozni park za Nastavni zavod ...

Grad Zagreb nabavio je novu flotu vozila za hitnu medicinu, vrijedne preko dva milijuna eura, čime se značajno poboljšava brzina i efikasnost pružanja hitne pomoći. Ovo je dio širih mjera za unapređenje kvalitete zdravstvenih usluga u glavnom gradu.

Karlobag izbori 2024: Pobjeda HDZ-a, broj birača povećan za broj novouposlenih u općini | Karlobag.eu

Karlobag izbori 2024: Pobjeda HDZ-a, broj ...

Donosimo detaljnu analizu izbora u Karlobagu sa tablicom kompletnih izbornih rezultata po strankama, te usporedbu sa 2020 godinom. Rezultati jasno pokazuju nemoralne, ali ne nužno i ne zakonite političke prakse HDZ-a u Karlobagu.

Svečano otvorenje Središnje pismohrane zemljišnih knjiga u Gospiću: sigurnost arhiva s podrškom premijera Plenkovića | Karlobag.eu

Svečano otvorenje Središnje pismohrane ...

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u Gospiću na obilježavanju završetka izgradnje Središnje pismohrane zemljišnih knjiga, projekt vrijedan četiri milijuna eura. Uz kredit Svjetske banke, ovo ulaganje omogućit će centraliziranu zaštitu arhivske građe Hrvatske, uključujući zemljišne knjige i ugovore, dostupne elektroničkim putem.

VAŽNO: Voda u dijelovima općine nije pogodna za piće | Karlobag.eu

VAŽNO: Voda u dijelovima općine nije pogodna ...

Zbog nedavnih obilnih oborina, voda u Baškim Oštarijama, Šušnju, Ledniku, Vidovcu i Baškom Dolcu nije zadovoljavajuća za piće. Preporučuje se prokuhavanje prije upotrebe. Pitka voda dostupna je ispred hostela u Baškim Oštarijama. Aktivnosti na normalizaciji vodoopskrbe su u tijeku, a stanovnici će biti obaviješteni o povratku na standardnu kvalitetu.

Kako pravi osjećaj doma definira naš životni prostor i utječe na kvalitetu života | Karlobag.eu

Kako pravi osjećaj doma definira naš životni ...

U suvremenom svijetu gdje dom postaje središte naših života, Namještaj Mima kroz svoju najnoviju kampanju ističe važnost stvaranja prostora koji odražava osobnost i pruža osjećaj topline. Suradnja s agencijom Real naglasila je značaj doma kao mjesta udobnosti i stila, nudeći raznolikost u namještaju koja zadovoljava sve ukuse.

Pohvala za vlasti Karlobaga, ali mještani, vrijeme je da i vi pokažete svoju brigu | Karlobag.eu

Pohvala za vlasti Karlobaga, ali mještani, ...

Općina Karlobag pokazala je izuzetan profesionalizam i korektnost u uključivanju javnosti kroz proces javnog savjetovanja o nacrtu prijedloga odluke o redu na pomorskom dobru. Uprkos niskoj razini odaziva, sa samo osam primjedbi, jedna od njih je prihvaćena, što ukazuje na otvorenost općine prema sugestijama građana. Ovaj članak istražuje važnost aktivnog sudjelovanja zajednice u demokratskim procesima.