Održana edukativna manifestacija za djecu u Karlobagu: Civilna zaštita i sigurnost u zajednici

Općina Karlobag obilježava 30 godina postojanja, između ostalih događaja održana je i edukativna manifestacije za djecu, gdje su predstavljeni rad i oprema Civilne zaštite, te druge službe hitne pomoći i spašavanja.

Održana edukativna manifestacija za djecu u Karlobagu: Civilna zaštita i sigurnost u zajednici
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

(foto galeriju možete pogledati na dnu članka)
Danas smo bili svjedoci izuzetno važnog događaja u našoj općini, dijela obilježavanja 30 godina općine Karlobag, koje je obilježeno i kroz edukativnu manifestaciju usmjerenu na naše najmlađe sugrađane. Osnovna škola Karlobag i prostor parkirališta ispred škole postali su mjesto susreta, učenja i igre, gdje su djeca imala priliku izravno se upoznati s radom i opremom Civilne zaštite.

Posebno je važno istaknuti kako je cijeli događaj bio osmišljen tako da djeca nisu samo pasivni promatrači, već su aktivno sudjelovala u svim segmentima programa. Od ulaska u službena vozila, preko slušanja sirena, pa sve do interakcija s pripadnicima službi, djeca su bila u središtu pažnje.

Svi znamo koliko su djeca znatiželjna i kako ih bučni zvukovi i velika vozila mogu privući. Stoga je ovaj događaj bio savršena prilika da se njihova znatiželja pretoči u učenje i stjecanje osjećaja sigurnosti. Pripadnici Civilne zaštite, kao i vatrogasci iz DVD Karlobag, HGSS, Hitna pomoć i policija, pokazali su veliko strpljenje i spremnost na interakciju s djecom, čime su dodatno pridonijeli stvaranju pozitivne slike o ovim plemenitim zanimanjima.

Osim što su djeca imala priliku učiti o važnosti sigurnosti i ulozi Civilne zaštite u zajednici, ovaj događaj mogao bi imati i dugoročne pozitivne učinke. Naime, neki od tih mladih ljudi mogli bi se u budućnosti odlučiti za karijeru u jednoj od ovih plemenitih profesija. Biti dio službe koja pomaže i štiti zajednicu svakako je inspirativno, a ovakvi događaji mogu biti prvi korak prema takvoj odluci.

Važnost ovakvih manifestacija ne leži samo u edukativnom aspektu, već i u izgradnji osjećaja zajedništva i sigurnosti. Djeca su naša budućnost, a briga o njihovoj sigurnosti i obrazovanju treba biti na vrhu prioriteta svake zajednice. Karlobag je kroz ovaj događaj pokazao da je spreman uložiti u svoje najmlađe stanovnike, čime ne samo da investira u njihovu sigurnost, već i u budućnost cijele zajednice.

Ova manifestacija je bila prilika da se pokaže kako suradnja različitih službi može rezultirati uspješnim i značajnim događajem. Civilna zaštita, zajedno s ostalim službama, pokazala je da je spremna biti podrška zajednici, posebice njenim najmlađim članovima. Ovaj događaj svakako će ostati u sjećanju mnogima, a posebice djeci koja su imala priliku iz prve ruke doživjeti važnost timskog rada i brige o zajednici.

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Kreirano: četvrtak, 02. studenog, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.