Otvorenje poštanskog ureda u Ličkom Osiku nakon desetljeća čekanja: korak prema boljem životu stanovnika | Karlobag.eu

Nakon više od desetljeća, Lički Osik ponovno ima poštanski ured. Ovaj važan događaj okupio je župana Ernesta Petryja i predstavnike Hrvatske pošte, čime je završeno razdoblje teškoća za stanovnike koji su bili primorani putovati u Gospić za osnovne poštanske usluge. Očekuje se da će novi ured značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete života u zajednici.

Otvorenje poštanskog ureda u Ličkom Osiku nakon desetljeća čekanja: korak prema boljem životu stanovnika | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Otvorenje novog ureda Hrvatske pošte u Ličkom Osiku, nakon desetogodišnje pauze, predstavlja značajan događaj za lokalnu zajednicu. Dugogodišnji nedostatak poštanskih usluga primorao je stanovnike, njih više od dvije tisuće, na česta putovanja do Gospića, udaljenog gotovo deset kilometara, radi obavljanja osnovnih poštanskih potreba. Ovaj potez Hrvatske pošte usmjeren je na rješavanje tog problema, pružajući mještanima Ličkog Osika pristup bliskim i dostupnim poštanskim uslugama.

Na ceremoniji otvaranja, župan Ernest Petry i predstavnici Hrvatske pošte zajedno su obilježili ovaj važan trenutak. Ernest Petry, župan, izrazio je svoju zahvalnost upravi Hrvatske pošte na odluci da ponovno otvori poštanski ured u Ličkom Osiku, ističući kako je to ključan korak prema poboljšanju životnih uvjeta u naselju.

- Građani Ličkog Osika do sada su za sve poštanske usluge, uključujući plaćanje računa, morali putovati u Gospić, desetak kilometara dalje, što im je znatno otežavalo svakodnevni život. Republika Hrvatska i Županija kontinuirano rade na poboljšanju infrastrukture u Ličkom Osiku, s projektima kao što su energetska obnova 32 stambene zgrade, unatoč prijašnjem manjku aktivnosti u ovom području.

Također, župan Petry dotaknuo se i pitanja dostupnosti bankomata, koje je u medijima ponekad pogrešno interpretirano. Naglasio je kako su mještani bili prisiljeni putovati do Gospića za svaku potrebu podizanja gotovine, izlažući se dodatnim troškovima. U usporedbi s većim gradovima, gdje bankomati stoje na svakom koraku, Lički Osik i slična manja naselja suočavaju se s izazovom pristupačnosti bankarskih usluga, s najbližim bankomatom koji se nalazi deset kilometara dalje.

Stanovnici Ličkog Osika izrazili su zadovoljstvo otvaranjem poštanskog ureda, osobito stariji mještani koji često nisu imali mogućnost samostalnog odlaska do Gospića zbog nedostatka vozačke dozvole. Zajednica je iskoristila priliku izraziti zahvalnost županu za prepoznavanje i rješavanje njihovih problema, što im znatno olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Očekuje se da će novo otvoreni poštanski ured imati pozitivan učinak na poboljšanje kvalitete života u Ličkom Osiku, olakšavajući mještanima pristup poštanskim uslugama i svakodnevnim potrebama. Ovo je primjer kako zajedničkim naporima lokalne zajednice i državnih institucija možemo ostvariti znatna poboljšanja u kvaliteti života naših građana.

Kreirano: utorak, 09. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.