Zlatna dob

Promjene u imunološkim genima kao ključ rizika za Alzheimerovu bolest | Karlobag.eu

Promjene u imunološkim genima kao ključ ...

Novo istraživanje otkriva epigenetske promjene u imunološkom sustavu kod pacijenata s Alzheimerovom bolešću, ukazujući na potencijalne uzroke i terapijske ciljeve u borbi protiv ove bolesti.

Inovacije u terapiji uređivanjem gena mijenjaju živote | Karlobag.eu

Inovacije u terapiji uređivanjem gena ...

Pionirska terapija uređivanjem gena, primijenjena na pacijentima s nasljednim angioedemom, donosi značajna poboljšanja. Uspješno liječenje više od deset pacijenata putem CRISPR/Cas9 tehnologije otvara novo poglavlje u medicinskoj znanosti, pružajući nadu za trajno izlječenje genetskih poremećaja.

Kako spol i dob utječu na percepciju boli | Karlobag.eu

Kako spol i dob utječu na percepciju boli | ...

Novo istraživanje pokazuje da se sposobnost suzbijanja boli mijenja s dobi, a spolne razlike postaju izraženije, što bi moglo objasniti zašto su žene osjetljivije na bol u starijoj dobi.

Razotkrivanje zagonetke Alzheimerove bolesti: Nova otkrića o PCA | Karlobag.eu

Razotkrivanje zagonetke Alzheimerove bolesti: ...

Novo istraživanje razotkriva složenost Alzheimerove bolesti i njene rijetke varijante, PCA. Otkriće otvara put za specifičnije tretmane i dublje razumijevanje ovog misterioznog stanja.

Novo Otkriće u Borbi Protiv Alzheimerove Bolesti | Karlobag.eu

Novo Otkriće u Borbi Protiv Alzheimerove ...

Sveučilište u Pittsburghu objavilo je revolucionarno istraživanje o Alzheimerovoj bolesti, naglašavajući važnost amiloid beta proteina u razvoju bolesti. Ovo otkriće otvara nove mogućnosti za liječenje i pruža nadu milijunima pogođenih ovim stanjem.

Zelenilo kao lijek: Studija otkriva dobrobiti za mentalno zdravlje starijih | Karlobag.eu

Zelenilo kao lijek: Studija otkriva dobrobiti ...

Nova studija Sveučilišta Washington State istražuje kako zelene i plave površine u urbanim područjima doprinose mentalnom i fizičkom zdravlju starijih osoba, ističući potrebu za očuvanjem prirodnih površina u gradovima.