Tragičan ishod potrage za roniocem u Velebitskom kanalu: Pronađeno tijelo nedaleko Rovanjske | Karlobag.eu

Operacija traganja za nestalim roniocem, hrvatskim državljaninom, započela je jučer nakon što je Centar za koordinaciju traganja i spašavanja u Rijeci dobio hitnu dojavu. Ronilac je bio u vodama kod Rovanjske, a njegovo tijelo pronađeno je na dubini od 20 metara.

Tragičan ishod potrage za roniocem u Velebitskom kanalu: Pronađeno tijelo nedaleko Rovanjske | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Operacija pretrage nestalog ronioca s bocama, državljanina Hrvatske, započela je jučer, 1. svibnja, točno u 17.40, kada je Centar za koordinaciju traganja i spašavanja u Rijeci zaprimio dojavu preko Županijskog centra za obavijesti 112 iz Zadra o njegovom nestanku.

Podaci ukazuju da je ronioc bio u vodama kod Rovanjske, blizu obližnje plaže. Temeljem primljene dojave od članova Hrvatske gorske službe spašavanja, posebna ronilačka jedinica Ministarstva unutarnjih poslova locirala je tijelo nestalog ronioca sinoć oko 21 sat, na dubini od oko 20 metara i blizu obale.

Sveobuhvatna operacija traganja bila je organizirana iz Glavnog centra za koordinaciju traganja i spašavanja u Rijeci, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i njezinom ispostavom u Starigradu - Paklenica, Pomorskom i aerodromskom policijom u Zadru, kao i ronilačkom jedinicom Ministarstva unutarnjih poslova, policijskim službenicima iz Zadarske županije, članovima Gorske službe spašavanja i lokalnim mještanima, koji su pomagali svojim brodicama.

Za razjašnjenje uzroka ove tragične ronilačke nesreće trenutno je zadužena Lučka kapetanija Zadar, koja provodi istragu u suradnji s policijskim istražiteljima.

Kreirano: četvrtak, 02. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.