Rekonstrukcija Gojtanovog doma na Visočici vrijedan 1,2 milijuna eura potiče razvoj planinarskog turizma | Karlobag.eu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske odobrio je sredstva za rekonstrukciju Gojtanovog doma na Visočici u iznosu od 1,2 milijuna eura. Ova investicija značajno doprinosi razvoju planinarskog turizma u Ličko-senjskoj županiji.

Rekonstrukcija Gojtanovog doma na Visočici vrijedan 1,2 milijuna eura potiče razvoj planinarskog turizma | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Rekonstrukcija Gojtanovog doma: Projekt vrijedan 1,2 milijuna eura značajno će pridonijeti razvoju planinarskog turizma na Velebitu


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske donio je odluku o dodjeli sredstava Parku prirode Velebit za sufinanciranje rekonstrukcije planinarskog doma „Gojtanov dom“ na Visočici. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna eura. Tim povodom, ličko-senjski župan Ernest Petry i direktor Fonda Luka Balen posjetili su ustanovu, gdje ih je dočekao ravnatelj Parka Mario Šaban.


Šaban je istaknuo značaj investicije za razvoj planinarskog turizma u Ličko-senjskoj županiji. 


"Zahvaljujem se županu i direktoru Fonda što su danas ovdje. Bez potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ličko-senjske županije projekt obnove Gojtanovog doma na Velebitu ne bi bio moguć. Inicijativa oko Gojtanovog doma seže u 1912. godinu, a dom je izgrađen 1929. godine. Nadam se da će 2025. godine dom biti ponovno izgrađen kao što je prvobitno projektiran i da će kao takav zaživjeti dugi niz godina. Ova inicijativa je od velike kulturne i prirodne važnosti, što zbog zaštite prirode, što zbog posjetitelja Parka prirode Velebit," izjavio je ravnatelj.


Ličko-senjski župan Ernest Petry također se zahvalio Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i direktoru Luki Balenu.


"Direktor Balen podržao je brojne projekte na području Ličko-senjske županije i grada Gospića. Drago nam je da je Park prirode aplicirao na ovu mjeru kako bi se napokon uredio prostor od povijesnog značaja, koji koriste izletnici, planinari i građani Gospića. Gojtanov dom je dio tradicije ličkih, ali i hrvatskih planinara, te pridonosi razvoju turizma na području Ličko-senjske županije. Kao Ličko-senjska županija podržali smo ovaj projekt, ali jednako tako cilj nam je urediti i druge objekte na Velebitu kako bi se pridonijelo razvoju turizma i mapiranju Ličko-senjske županije na turističkoj karti Europe," kazao je župan Petry.


Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen izrazio je zadovoljstvo boravkom u Gospiću, Ličko-senjskoj županiji i Parku prirode Velebit.


"Kako su ravnatelj i župan istaknuli, ovo je samo jedan od projekata koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podržao uz snažnu potporu resornog Ministarstva. Ovaj konkretan projekt, čija je ukupna investicija gotovo 1,2 milijuna eura, gdje Fond doprinosi s gotovo jedan milijun eura, značajan je za izgradnju planinarske infrastrukture na Velebitu. Ovo je jedan od tri prva projekta koje Fond provodi na području Hrvatske. Također, istaknuo bih projekt izrade projektne dokumentacije uređenja uvale Zavratnica, koji Fond sufinancira s iznosom od 250 tisuća eura," dodao je direktor Balen.

Kreirano: subota, 08. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.