Mame i Bebe

Mobilizacija ideologije abortizma: Europski parlament glasa o pravu na pobačaj: razmatranje prava žena i etičkih dilema | Karlobag.eu

Mobilizacija ideologije abortizma: Europski ...

U kontekstu nedavnih promjena i prijedloga u europskom zakonodavstvu, pitanje prava na pobačaj ponovno je u središtu pažnje. Rasprava u Europskom parlamentu i nacionalnim vladama baca svjetlo na složene etičke, pravne i socijalne implikacije ove teme.

Kako predmenstrualni poremećaji utječu na perinatalnu depresiju: dubinska analiza i nove spoznaje | Karlobag.eu

Kako predmenstrualni poremećaji utječu na ...

Istraživanje pokazuje snažnu vezu između predmenstrualnih poremećaja i perinatalne depresije, otkrivajući kako hormonalne promjene mogu utjecati na mentalno zdravlje žena. Ova nova studija bacila je svjetlo na potrebu za boljim razumijevanjem i pristupom liječenju mentalnih poremećaja povezanih s reproduktivnim ciklusom žena.

Kako pronaći pravu mjeru između školskih obveza i izvannastavnih aktivnosti za djecu | Karlobag.eu

Kako pronaći pravu mjeru između školskih ...

Rasporedi djece danas često su pretrpani izvannastavnim aktivnostima, što postavlja pitanje o pronalaženju prave ravnoteže. Razmatramo koliko je aktivnosti previše, kako to utječe na obiteljski život i školske obveze te nudi savjete za postizanje harmonije između svih aspekata dječjeg razvoja.

Napori zajednice u Južnoj Africi za razvoj djece kroz igru i čitanje unatoč izazovima pandemije | Karlobag.eu

Napori zajednice u Južnoj Africi za razvoj ...

U zajednici Sweetwaters, nedaleko od grada Pietermaritzburga u Južnoj Africi, svakodnevno se provodi program podrške obiteljima koji se fokusira na ranu dječju edukaciju kroz igru i čitanje. Ovaj pristup, usmjeren na promjenu roditeljskih uvjerenja i poticanje nade, pokazuje značajne rezultate čak i u teškim uvjetima pandemije COVID-19, nudeći dragocjen uvid u mogućnosti za unapređenje dječjeg razvoja.

Razvoj smijeha kod djece: od imitacije do shvaćanja šala i uloga roditeljskog smijeha u razvoju | Karlobag.eu

Razvoj smijeha kod djece: od imitacije do ...

Istraživanja pokazuju da je smijeh kod djece više od puke radosti. Od ranog učenja kroz imitaciju, preko začuđenosti zbog novih senzacija, do razumijevanja šala, smijeh igra ključnu ulogu u razvoju. Otkrijte kako roditeljski smijeh utječe na razvoj djece i zašto je to važan dio njihovog odrastanja.

Razumijevanje popularnosti mliječnih napitaka za malu djecu: uvidi u nutritivni sadržaj, troškove i marketinške strategije | Karlobag.eu

Razumijevanje popularnosti mliječnih napitaka ...

Popularnost mliječnih napitaka za malu djecu kontinuirano raste, što potiče rasprave među stručnjacima o njihovoj nutritivnoj vrijednosti i utjecaju na zdravlje. Unatoč upozorenjima zdravstvenih autoriteta, roditelji širom svijeta troše znatne svote novca na ove proizvode, često vođeni marketinškim porukama koje obećavaju poboljšanje rasta i razvoja djece. U članku se istražuju sastojci mliječnih napitaka, njihova usporedba s kravljim mlijekom, marketinške strategije koje potiču njihovu popularnost te pozivi na regulativne promjene kako bi se zaštitilo zdravlje djece.