"Članke završavate kako ne pripadate ni jednoj opciji, nisam previše uvjeren u to."

Iako portal Karlobag.eu cijeni različite poglede, smatramo važnim da reagiramo kada osjećamo da se stvara pogrešna slika o nama i našem radu.

"Članke završavate kako ne pripadate ni jednoj opciji, nisam previše uvjeren u to."
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U skladu s uređivačkim smjernicama, portal Karlobag.eu uglavnom se suzdržava od komentiranja stajališta ili mišljenja čitatelja na društvenim mrežama. Različita mišljenja obogaćuju sve nas. Ako bi svi dijelili identične stavove kao naš portal, Karlobag.eu bi bio taj koji nešto radi „ispod žita“.

Međutim, postoje trenuci kada osjećamo potrebu reagirati kako bismo osigurali da čitatelji, bilo da nas podržavaju, kritiziraju ili su ravnodušni prema nama, ne dobiju pogrešnu sliku realnosti vođenu pristranim pogledima. U tom kontekstu, želimo se osvrnuti na komentar objavljen na jednom od naših profila na društvenim mrežama.

„Članke završavate kako ne pripadate ni jednoj opciji, nisam previše uvjeren u to.“
Uvijek smo bili jasni u svom stajalištu i ne tvrdimo da naši suradnici ne pripadaju niti jednoj političkoj opciji. U svijetu politike, ako vi ne odlučujete, odluke se donose za vas. Dok neki možda tvrde da stoje izvan svih političkih spektara, na neki način svakako pripadaju barem skupini onih koji izražavaju slične stavove. Želimo istaknuti da su suradnici našeg portala povezani s različitim političkim opcijama u Hrvatskoj, i ne smatramo to problematičnim. Naš integritet je neupitan.


Ono što smo naveli primjerice u članku „Općinsko kockanje našim novcem "namještena" je igra u kojoj mještani Karlobaga nemaju šanse!“ izrekom stoji:
Bitna napomena!
Karlobag.eu ne podupire niti jednu političku stranku ili opciju!
Mi podupiremo samo Hrvate i Hrvatsku, ali i sve one koji iskreno vole Hrvatsku!
Tko uzima novac za „vođenje ljubavi s Hrvatskom“ naziva se imenom kojeg nećemo navesti!

Dakle, iz navedenog se može iščitati da postoji velika razlika između podržavanja određenih „političkih stranaka i opcija“ i onog što mi podržavamo, a to je transparentni, atraktivni i, istaknimo, Hrvatski Karlobag! Za nas Hrvat ili Hrvatski proizlazi iz poštenja, dobrote i spremnosti na pomoć, a ne samoljublja, koristoljublja i umišljenosti. I to se odnosi na sve bez obzira na nečije političke stavove ili različite stranačke pripadnosti.

„Država, to sam ja!“ (Luj XIV) odražava pristup upravljanja lokalnih moćnika u Karlobagu koji su donedavno mislili da su nedodirljivi, a sada se već međusobno optužuju, a vapaji za pomoć (i?) nama stiži iz tih samih centara moći u kojima je donedavno vladao zakon šutnje. Oni u ime svih donose odluke o tome što će se raditi, pisati, koji će se sadržaji objavljivati, s kim je dopušteno, a s kim nepoželjno komunicirati. Treba napomenuti da je takav politički pristup u suštini diktatorski i podsjeća na neka druga vremena. No, nijedna diktatura nije trajna, lijek za ovu problematiku je aktivan i glasan izražaj građanske volje. Građani se stoga moraju češće i glasnije ćuti!

Mi na portalu Karlobag.eu želimo općinu Karlobag u kojoj Lukovo Šugarje 2023. godine neće biti kažnjeno odsustvom vodovoda, gdje jedna zastarjela cisterna za pražnjenje septičkih jama neće biti jedino rješenje za stotine domaćinstava općine bez kanalizacijske mreže i gdje se nećemo gušiti u smradu, niti će more biti zagađeno fekalijama iz ono malo izgrađene kanalizacije. Usprotivimo se tome da pojedinci bez vizije i znanja upravljaju našim novcem i životima. Naša je želja da Karlobag bude vođen Hrvatskim vrijednostima, no nije na nama da diktiramo ili sugeriramo koji je točno taj put. Ono što želimo istaknuti je neprihvatljivo ponašanje pojedinaca, a ne nužno i stranaka kojima pripadaju. Nema potpuno dobre ili loše političke stranke, a oni koji to još nisu shvatili, bojimo se da su još uvijek marionete u rukama politike.

Kreirano: subota, 12. kolovoza, 2023.

redakcija

Uredništvo portala Karlobag.eu donosi Vam najnovije vijesti i informacije iz Karlobaga i okolice, bilo da se radi o političkim, gospodarskim, kulturnim ili sportskim temama. Naš cilj je pružiti čitateljima relevantne informacije i promicati transparentnost, poštenje i moralne vrijednosti.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.